Hlavní obsah

Změna na trůnu! Ngannou je novým šampionem těžké váhy UFC

Praha

Hlavní souboj turnaje UFC 260 a také titulový zápas těžké váhy mezi obhájcem pásu Stipem Miočičem a vyzyvatelem Francisem Ngannouem skončil vítězstvím kamerunského zápasníka, který Miočiče knokautoval ve druhém kole. Američan tak po dvou obhajobách ztratil pás pro šampiona těžké váhy.

Foto: twitter:@ufc, Twitter

Kamerunec Francis Ngannou (vlevo) v zápase o pás těžké váhy organizace UFC proti Stipe Miočičovi.

Článek

Miočič a Ngannou se střetli o pás šampiona těžké váhy už v roce 2018. Tehdy zvítězil Američan. Tentokrát ale tahal od začátku zápasu za kratší konec. Miočič, který pracuje jako záchranář, ustál neskutečné množství úderů. Nakonec se ale musel sklonit před kamerunským predátorem.

V dalších zápasech hlavní karty knokautoval Jamie Mullarkey svého soupeře Khama Worthyho. Australský bojovník vstoupil do zápasu aktivně. Hned v první minutě poslal dobře mířeným úderem levou rukou zkušeného Američana k zemi a připsal si premiérový triumf v organizaci UFC.

Jediný ženský duel karty přinesl vítězství Mirandě Maverickové, která porazila na body Gillian Robertsonovou. Pětadvacetiletá Kanaďanka získala pouze druhé kolo, což na výhru nemohlo stačit. Další K.O. nadělil Američan Sean O'Malley brazilskému bojovníkovi Thomasi Almeidovi, který zaznamenal čtvrtou porážku v řadě.

Sérii čtyř porážek má na kontě také Tyron Woodley. Osmatřicetiletý veterán sice začal duel s Vicentem Luquem aktivně, poté se ale dostal pod tlak a brazilský zápasník po převedení boje na zem Woodleyho uškrtil. Luque přidal již třináctou výhru v UFC a zlepšil svou působivou bilanci v této organizaci na 13-3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články