Hlavní obsah

Čeští sledge hokejisté obsadili na paralympiádě páté místo

Čeští sledge hokejisté obsadili na paralympijských hrách ve Vancouveru páté místo. Ve svém posledním utkání na turnaji porazili v pátek Koreu 2:1 v prodloužení a zopakovali své umístění z mistrovství světa.

Foto: Jan Chlubna, Handisport.cz

Čeští sledge hokejisté - ilustrační foto.

Článek

Po dvou bezgólových třetinách se do vedení dostal soupeř, ale Erik Fojtík po zmatku v korejské obraně v 38. minutě vyrovnal. V třetí minutě prodloužení pak přesnou střelu do horního rohu branky rozhodl Michal Geier. "Dostal jsem od Kvocha super přihrávku do tandemu, tak jak to pravidelně trénujeme," řekl k poslední akci Geier.

"Věděli jsme, že vybojovat páté místo je v našich silách. Bohužel ze začátku to byla křeč. Byli jsme svázaní významem utkání, ale tak to máme vlastně pořád. Buď zahrajeme super, nebo z toho uděláme drama. Naštěstí s vyrovnávacím gólem se to zlomilo," dodal autor rozhodující branky.

Podle hráčů je páté místo ze zimní paralympiády mnohem cennější než stejné umístění českého výběru na MS. "Odpovídá skutečnému stavu a schopnostem našeho týmu. I když já osobně doufal ve víc," řekl trenér Tomáš Zelenka.

O první medaili pro českou výpravu se v pátek postarala čtyřiadvacetiletá zrakově handicapovaná sjezdařka Anna Kulíšková, která se stejně jako v Turíně prosadila na stupně vítězů v superobřím slalomu. Před čtyřmi lety dojela druhá, ve Vancouveru získala bronz.

Reklama