Hlavní obsah

V nominaci na paralympiádu jsou parahokejisté a čtyři lyžaři

Na zimních paralympijských hrách v Pekingu budou Českou republiku reprezentovat parahokejisté a čtveřice alpských lyžařů. Parahokejový tým se na turnaj kvalifikoval na červnovém světovém šampionátu v Ostravě, Patrik Hetmer, Tomáš Vaverka a Pavel Bambousek splnili kritéria Mezinárodního paralympijského výboru a Petr Drahoš obdržel divokou kartu.

Foto: Jan Chlubna, Handisport.cz

Čeští sledge hokejisté

Článek

Nominaci zveřejnil v tiskové zprávě Český paralympijský výbor, jmenovitý seznam celé české výpravy bude oznámen v polovině ledna. Paralympijské hry se v Číně uskuteční od 4. do 13. března 2022.

Parahokejisté si zajistili start v Pekingu na konci června v Ostravě, kde vyhráli rozhodující duel o páté místo nad Nory (2:1). V Pchjongčchangu se severským výběrem utkání o páté místo prohráli (2:5).

Drahoše jako jediného z kvarteta lyžařů čeká pod pěti kruhy debut. Reprezentovat bude na monoski v technických disciplínách.

Zrakově handicapovaný Hetmer s trasérem Miroslavem Máčalou mají před sebou už třetí hry. Před čtyřmi lety v Pchjongčchangu byl nejlépe šestý ve sjezdu a vedle parahokejistů se postaral o tamní nejlepší český výsledek. Přípravu na aktuální sezonu mu nicméně zkomplikovala květnová operace přetrženého vazu v koleně.

Vaverka startoval v Soči 2014 ve snowboardcrossu a skončil v něm pátý, nyní podruhé bude závodit mezi lyžaři v kategorii stojících. V Pchjongčchangu bylo jeho maximem 15. místo v kombinaci.

Bambousek se představí v kategorii sedících na monoski. V Koreji byl čtrnáctý v superkombinaci.

Reklama