Hlavní obsah

Výstava fotografií u Národního divadla připomíná 30 let paralympijského výboru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahájením výstavy fotografií u Národního divadla oslavil Český paralympijský výbor (ČPV) 30. výročí svého založení. Vznikl 26. ledna 1994 jako paralelní organizace Českého olympijského výboru, od té doby přivezli čeští reprezentanti z paralympijských her více než 150 medailí. Pražské vernisáže se zúčastnil i nejúspěšnější handicapovaný cyklista Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz.

Foto: Daniel Pavlis

Nejúspěšnější handicapovaný cyklista Jiří Ježek na archivním snímku

Článek

Předseda ČPV Zbyněk Sýkora připomněl, že vedle hrdého ohlédnutí za sportovními úspěchy v uplynulých desetiletích musí výbor hledět také do budoucnosti.

„Naším cílem je ukázat parasport co nejširšímu publiku a získat tak více fanoušků i aktivních sportovců. Dlouhodobě se zaměřujeme na větší propojení parasportu a sportu nehandicapovaných, protože věříme, že sport je jenom jeden,“ uvedl v tiskové zprávě.

Výstava fotografií na piazzettě Národního divadla potrvá do konce února. Výročí se pak bude slavit také na galavečeru ČPV 9. dubna.

Reklama

Související témata: