Hlavní obsah

V noci fabrika, přes den fotbal. Zjistil jsem, jak těžko se vydělává, říká hvězda Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I nejlepší střelec fotbalové ligy Lukáš Juliš se v olomoucké kabině vyptával: „Vody, o čem budeš mluvit?“ Zajímavých témat se u Jana Vodháněla najde dost, má pestrý příběh. Když hrával v boleslavské juniorce, mezi tréninky chodil na šichty do tamní automobilky. Píchačky a třísměnný provoz. Dnes je z rychlého křídelníka eso rozjeté Sigmy, která se drží v elitní ligové šestce. V podcastu Bodlo na Sport.cz byla řeč i o sváteční stáži v Dortmundu, o půlroční rakouské epizodě či o snové nabídce ze zámoří, která zůstala nevyužitá.

Hostem podcastu Bodlo byl Jan VodhánělVideo: Sport.cz

 
Článek

Tenhle podzim mu sedí. A nejen podle solidních čísel: v lize stihl čtyři góly a dvě asistence, klidně by mohl trumfnout svoji nejlepší sezonu 2019/20 (5+3). „Může se to povést. Pokud se sejdou dvě věci: jarní forma a zdraví,“ zdůrazní Vodháněl.

O zdraví nemluví náhodou, právě teď je ve stavu zraněných. „V listopadovém osmifinále poháru s Plzní jsem schytal úder do stehna a musel jsem vynechat dva ligové zápasy,“ popisuje. „Děláme všechno pro to, abych byl co nejdřív zpátky. Snad budu připravený přinejhorším na poslední podzimní kolo.“

Jako teenager měl jiné starosti. Když ještě nebylo jasné, že se bude živit fotbalem, coby vyučený nástrojář pracoval v nářaďovně boleslavské automobilky. Tahle štace se protáhla na osm měsíců. „Když jsem přišel z noční a od jedenácti dopoledne jsme měli trénink, nebyl jsem úplně svěží. Ale nějak jsem to přežil a dovedlo mě to až sem,“ usměje se při vyprávění na olomouckém Andrově stadionu. „Jsem rád, že jsem si tím prošel. Zjistil jsem, jak je těžké vydělávat.“

Při leštění plechů a lisování rámů by ho sotva napadlo, že jednou vyrazí na stáž do Dortmundu. „Jel jsem tam z druholigové Vlašimi, což mi připadalo jako sci-fi,“ líčí pobaveně. „Bylo nás tam pět a v Borussii zůstal jen jeden. Báječná zkušenost: v Dortmundu nechybí nic k tomu, aby se fotbalista mohl zlepšovat. Dost mi to dalo do další práce.“

Mohl si zahrát i v Americe, v zimě 2020 o něj stála Philadelphia Union. Jenže Bohemians, kde tenkrát hrál, řekli ne. „Chtěl jsem si to v Major League Soccer zkusit, ale teď už nemá cenu litovat. Co není teď, může být jindy,“ říká vyrovnaně.

Během tří let v Bohemians se etabloval v lize a byl vidět i během krátké zastávky v rakouské Admiře Mödling, kde se uvedl gólem hned v prvním ostrém zápase. „Můj nejlepší půlrok v kariéře, jen škoda sestupu. Třeba se ještě někdy do ciziny podívám,“ doufá Vodháněl.

Teď má ovšem rozdělanou práci v Olomouci, která je zatím pátá. „Tým se ustálil, v létě nebylo tolik změn. Víme, co od sebe můžeme čekat, a daří se nám,“ vykládá. „Sezona bude ještě dlouhá, ale pokud takhle budeme pokračovat, přijdou pohárové ambice.“

Jak o víkendu prožíval kontroverzní zápas se Slováckem, který se hrál během sněhové kalamity? Čím to, že na podzim vyfasoval už šest žlutých karet? A proč má na dresu nezvyklé číslo 77? I to se dozvíte v novém dílu Bodla.

Pohled do fotbalového zákulisí s legionáři, bývalými hráči i experty.

Pusťte si Bodlo třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama