Hlavní obsah

Nechápu, nerozumím. Byl to hazard se zdravím hráčů. Hřiště je na sračku, zuřil Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smírně skončil po remíze 1:1 přímý souboj o třetí místo mezi domácí Olomoucí a Slováckem. Po zápase však více než fotbal všichni aktéři řešili, zda se mělo hrát, či nikoliv. Výjimkou nebyl ani olomoucký trenér Václav Jílek, jehož rozhodnutí delegáta a rozhodčího, kteří hrací plochu označili nepochopitelně za způsobilou, doslova rozlítilo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kouč Olomouce Václav Jílek v zápase proti Slovácku

Článek

„Pojďme se nebavit o fotbale. Možná někdo říká, že na tom terénu to nebylo tak špatné, ale bylo. Šlo o zdraví. Nerozumím tomu, že kompetentní osoba, nevím, kdo to vlastně je, nezhodnotí podmínky a neřekne, že je to neregulérní. Neochrání zdraví hráčů. Vždyť Honza Navrátil se zranil už při rozcvičce – a jen proto, že mu ujela noha. Myslím, že při jiných podmínkách by se to nestalo,“ prohlásil na úvod pozápasové tiskovky rozlícený kouč Hanáků.

Že se hrálo, bylo podle něj nefér i vůči divákům. „Oficiálně jich mělo být v hledišti něco přes dva tisíce. Nevěřím ale tomu. Bylo jich maximálně osmnáct stovek. A nedivím se. Ti, co přišli, by měli dostat metál. Děláme všechno proto, abychom lidi z hlediště vyháněli,“ soptil.

Nechápal také, proč pět zápasů bylo odloženo včetně zítřejšího duelu v Ostravě, ale v Olomouci se hrálo. „Tady ty podmínky nebyly o tolik lepší. Jenom kvůli tomu, že máme lepší technologii hřiště, se hraje? Od začátku bylo evidentní, že se hřiště neudrží. Je rozsekané na sračku. Naši trávníkáři ho nedají dohromady ani do dubna příštího roku. Proč takto hazardujeme s fotbalem jako takovým,“ kroutil hlavou Jílek.

Slovácko bylo podle něj „o chlup“ lepším týmem, zejména ve druhém poločase. Měli větší kvalitu na poslední třetině hřiště. Oni tam balón udrželi, my ne. Nakonec z toho byla vyrovnávací branka po penaltě, kterou si vynutili. Slovácko si to zasloužilo. Bod musíme brát z pohledu sportovního. Z pohledu produktu, který se tady dnes servíroval, tak zklamání. Jsem z toho znechucen, že se takový zápas odehrál,“ zdůraznil.

Na hlavního rozhodčího i s kolegou ze Slovácka Martinem Svědíkem od první minuty apelovali, aby zápas zastavil, ale marně. „Bylo vidět, že pohyb hráčů absolutně nekoresponduje s nároky, které na ně máme. Zavánělo to evidentně tím, že přijdou další zranění. Chvilku měl problémy Reinberk, pak náš Novák. Už vidím zítra jejich přitahovače, jak je budou cítit. Vyloženě jsme hazardovali se zdravím hráčů. Řekli, že je to způsobilé, že je to tvrdé – a hotovo. Vrchní vrstva však byla podmáčená a bylo zřejmé, že se to bude trhat, že každý krok bude problém. Z toho jsem úplně vedle. Čekal jsem, že při kalamitě, která je, LFA zruší celé kolo. Stálo za to použít více selského rozumu,“ podotkl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Olomouce hostili Slovácko

Hrát fotbal v prosinci je obecně podle něj špatné. „Rozumím tomu, že termínová listina je nafouklá, ale řešení by se určitě našlo. Přikláněl bych se k tomu, abychom skončili někdy kolem 5. prosince a hráli v podmínkách, které jsou fotbalu bližší a daleko lepší,“ dodal Jílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články