Hlavní obsah

Bratři se rozdělí. Bude to vyhecované, slibují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K radosti svého rodinného klanu si společně vybojovali olympijskou účast, v Tokiu sestavili sourozeneckou deblkanoi. Jenže tu teď Martin a Petr Fuksovi nechávají odpočívat ve své domovské loděnici v Nymburce, při kanoistickém svátku v podobě Světového poháru v Račicích pojedou od pátku do neděle každý za sebe. Proč? To vysvětlují v podcastu Mixzóna.

Martin (vlevo) a Petr Fuksovi v podcastu Mixzóna hovořili nejen o Světovém poháru v Račicích.

 
Článek

S Labe Arenou v Račicích má Martin Fuksa spojené jedny z nejkrásnějších vzpomínek své bohaté kariéry. V roce 2015 se tam stal evropským šampionem, před pěti lety dokonce podruhé v kariéře mistrem světa.

„To mám pořád v paměti. Letos asi nebude taková divácká kulisa, ale i když tam bude pár fanoušků a rodiny závodníků, věřím, že nějaký bordel udělají,“ doufá Martin Fuksa, že ho do cíle požene bouřlivá kulisa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Martin Fuksa (@mfuksa)

Stejně jako jeho mladší bratr se představí v závodech na 500 a 1000 metrů. Byť favorit rodinného souboje je jasný, Petr nechce dát v bitvě dvou nejrychlejších českých kanoistů současnosti svému sourozenci nic zadarmo.

„Vyhecované je to vždycky. Já jsem hrozně závodní typ a můj bratr taky,“ ujišťuje Petr. „Já myslím, že to k tomu patří. Chceme porazit každého. Když jsme spolu, táhneme za jeden provaz, ale teď budeme soupeři,“ doplňuje ho 29letý Martin, který měl v Račicích absolvovat na přelomu dubna a května nominační závody, ale přibrzdila ho na necelý týden nemoc.

A tak vládl na tratích 200, 500 i 1000 metrů Petr, jenž na singlkanoi absolvuje premiéru při Světovém poháru. V Račicích oba sourozence čeká nabité startovní pole se všemi medailisty z olympiády v Tokiu v čele s Brazilcem Isaquiasem dos Santosem.

V Mixzóně ale popisovali také svůj kolumbijský tréninkový kemp s návštěvou míst, které v minulosti patřily k nejnebezpečnějším na světě, ale vysvětlili i to, proč je pro ně běžecké lyžování tak oblíbeným doplňkovým sportem.

Reklama

Související témata: