Hlavní obsah

Ženská na soustředění? Dřív neexistovalo. Teď Dostála držela přítelkyně nad vodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už pošestnácté vyrazil nabírat sílu na náročnou sezonu do slunné Kalifornie. Přesto kajakář Josef Dostál už dlouho cítil, že potřebuje impuls. Změnu, která mu zpříjemní drsné tréninkové dávky nejen během soustředění. A muž, který z olympijských her přivezl už čtyři cenné kovy, se v nové sezoně dočkal hned několika. Nejen o nich mluvil v podcastu Mixzóna.

Kajakář Josef Dostál v podcastu Mixzóna.

 
Článek

Se svým dlouholetým koučem Karlem Leštinou se domluvil na úpravách v tréninku, vyhlásil plán na návrat do čtyřkajaku, někdejší parádní české disciplíny, v níž začínal sbírat velké úspěchy.

Ale nejvíc pohody dodala devětadvacetiletému Dostálovi přítomnost jeho partnerky, rovněž kajakářky Anežky Paloudové.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Josef Dostal (@j_dostal)

„Dřív neexistovalo že by s námi jela na soustředění ženská jako partnerka,“ vypráví Dostál. „Teď s náma byla Anežka v Kalifornii, což na mě mělo blahodárný účinek,“ je přesvědčený a jeho slova by prý potvrdili i parťáci z tréninkové skupiny.

„Anežka je věčně usměvavý člověk, který mě držel nad vodou svým optimismem. Tím, že jsem nerozšiřoval negativní vlny, tak to celou skupinu povzbudilo,“ usmíval se dvoumetrový vodák.

Do další dřiny tak má spoustu chuti, ostatně největší sportovní lákadlo v podobě olympijského zlata mu jako poslední meta pořád odolává. A Dostál věří, že pokusů může mít ještě dost. „Rád bych se zúčastnil olympiády v Paříži, v Los Angeles a když mi ještě zbude síla a chuť, tak i v Brisbane 2032,“ přiznával v Mixzóně, že plánuje dlouhou kariéru.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.