Hlavní obsah

Dobrodružství v Astaně. Úskalí jsou velká, ale Plzeň není bez šance, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je tu další velký pohárový čtvrtek. Jako první z českých týmů půjde do akce Plzeň, kterou čeká druhý díl Konferenční ligy v Astaně (16.30 SELČ). Dobrodružství v Kazachstánu má několik zajímavých úhlů: daleká cesta, umělka, ošidný soupeř… I o tom byla řeč v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl bývalý reprezentant Jan Rajnoch.

Plzeň se představí na půdě Astany. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Jeden zápas, spousta překážek. Zvládne je Plzeň překonat? „Úskalí jsou velká, na druhou stranu Plzeň už má podobnou zkušenost z léta,“ připomněl Rajnoch úspěšné play off s týmem Tobol Kostanaj.

„Hráči už cestu znali a věděli, co je čeká. Taky nechceš na služební cestu třeba do Humenného, ale je to součást profesního života,“ mrknul Rajnoch na moderátora Aleše Svobodu. „Je jasné, že třeba třicátník Hejda by radši byl doma s rodinou, zato pro mladé kluky je to zajímavý výlet a příležitost na další zážitky. Když mi bylo dvacet, nejradši bych pořád byl někde na soustředění, ale v pětatřiceti jsem už radši chtěl zůstat doma.“

A co umělka? V Česku se na ní ligové zápasy nehrají. „Plzeň má spoustu mladých hráčů, kteří na umělce víceméně vyrůstali, takže by to neměl být takový problém,“ uklidňoval Rajnoch.

Astana je mistrem Kazachstánu a ve 3. předkole Evropské ligy doma porazila bulharský Razgrad (v odvetě prohrála 1:5 a vypadla). „Je to nečitelný soupeř, ale není první ani poslední. Plzeň s tím má dost zkušeností a snad přiveze dobrý výsledek,“ řekl Rajnoch.

„Trenér Koubek není z těch, kteří by hráli jen na bod. Plzeň bude chtít hrát svůj fotbal, s kterým byla úspěšná, a taky ji tenhle zápas zase může hodně posunout,“ poznamenal Rajnoch. „Věřím, že do Kazachstánu letěla pro tři body.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.