Hlavní obsah

Extra žhavé zboží z Plzně. V cizině může být zájem o několik jmen, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jaře se trápila, ovšem teď už je zase nahoře. Plzeň se po slabším startu sezony rozjela a znovu může hrát o titul, porážce v sobotním šlágru na Spartě (1:2) navzdory. K probuzení Viktorie pomohlo několik zajímavých tváří, po kterých může být už v zimě poptávka na přestupovém trhu. Kdo si říká o angažmá v cizině? I tohle se probíralo v pořadu Přímák na Sport.cz, hostem byl exreprezentant Jan Rajnoch.

Kdo z Plzně si říká o zahraniční angažmá. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

 
Článek

Šest gólů a čtyři asistence. Pod touhle ligovou bilancí je podepsaný plzeňský útočník Rafiu Durosinmi, jenž všech šest zásahů stihl za září. Mohutný, rychlý, skvělý ve vzduchu a v šestnáctce připomíná tank. „Plzeň ho musí udržet, navíc je mu teprve dvacet. Agent a další lidé z okolí ho musí nabádat k tomu, aby tyhle výkony opakoval. Pak může být prostor posunout se dál, ale v tuhle chvíli si myslím, že Durosinmi má na přestup ještě čas,“ poznamenal Rajnoch.

A co další jména? „Třeba mladí obránci Hranáč a Dweh. Cesta dnešní Plzně s novými majiteli je mi sympatická: systematicky rozvíjet mladé hráče, případně je poslat na hostování. U Hranáče nebo záložníka Šulce se to Plzni vyplatilo. Tahle cesta mi připadá logická a fandím jí,“ ocenil Rajnoch.

Zmínil ještě jednoho klíčového hráče Plzně: zkušeného záložníka Lukáše Kalvacha. „Je mu už osmadvacet, ale pořád ještě může do zahraničí. Třeba belgická liga by mu slušela,“ naznačil Rajnoch.

Zastavil se i u Pavla Šulce, jenž po sérii hostování konečně září v Plzni. Minulý týden s ním Viktoria prodloužila smlouvu do roku 2026. Neuspokojí ho? „Hodně záleží na jeho manažerovi či trenérovi, aby Pavla usměrnili. Uspokojení může nastat, ale jsou i pozitivní příklady. Třeba Michael Jordan dostal na začátku kariéry obrovskou sponzorskou smlouvu a stejně se stal nejlepším hráčem světa,“ připomněl Rajnoch příběh legendárního basketbalisty.

„Je to dost individuální a záleží, co chce hráč od kariéry sám. Je jasné, že chce být nejlepší, ale taky je tam faktor nové smlouvy, jistoty i peněz. Šulc si musí uvědomit, že může dokázat i vydělávat ještě víc,“ zdůraznil Rajnoch.

„Přechod do dospělého fotbalu ze začátku asi úplně nezvládl, prošel si toho hodně včetně několika hostování. A ani předtím se mu v Plzni nedařilo: nedával šance a byl kritizovaný. Ovšem hodně mu pomohlo poslední hostování v Jablonci, trenér Horejš ho tam dost posunul,“ vykládal Rajnoch. „Ve šlágru na Spartě se mi Šulc líbil, má neuvěřitelné herní sebevědomí. Jde si pro míč do meziprostoru a okamžitě hraje nahoru. Záleží jen na něm, jak mu to půjde dál.“

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.