Hlavní obsah

Hokej mě budí i ve čtyři ráno, přiznává kouč Třince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce hokejového trenéra nekončí s poslední sirénou. Alespoň ne v Třinci, jehož kouče Zdeňka Motáka čeká následně ještě rozbor dohraného utkání. Hokejem doslova žije. „Usínám celkem dobře, ale potom ve čtyři ráno bum a jedeme,“ popsal v pořadu Příklep na Sport.cz.

Video: Sport.cz

 
Článek

Hracím dnem třinecký kouč doslova žije. Utkání vidí ze střídačky na vlastní oči, a ještě tentýž večer si ho celé pouští doma či na hotelu, aby rozebral plusy i minusy hry Ocelářů. Do postele se tak dostává nejdřív v jedenáct hodin večer. Od čtyř hodin ráno už však jeho mozek znovu začne přemýšlet o hokeji.

„Podívám se na internet, trošku se projdu. Pak se snažíte do šesti ještě usnout, ale spánkový deficit stejně doháníte někdy po obědě,“ popisuje Moták úskalí trenérské práce. Nejvíce mu v tomto směru pomáhají cesty autobusem po venkovních zápasech Ocelářů. Vzhledem ke geografické poloze se Třinec v tomto dopravním prostředku najezdí ažaž.

„Autobus mě strašně uspává. Půlhodina je max, co jsem schopný vydržet,“ přiznává Moták. Šéfredaktor Sportu.cz Martin Kézr sice namítl, že vzhledem k častému cestování Třince si Moták vybral správný klub, sám kouč ale dodává: „Vzhledem k mému věku, kostem a svalům to není úplně ono,“ uvedl 59letý kouč s tím, že z autobusu vylézá jak „zlomený šíp“.

Příklep se Zdeňkem MotákemVideo: Sport.cz

Se svým celkem na zápasy rád cestuje o den dřív. Doprava v den zápasu podle něj ohrozí přípravu mužstva, pokud tedy cestuje přes celou republiku. „Tým má přijet den předem. Má se vyspat, připravit, má mít základní životosprávu – pitný režim, dobré jídlo, kvalitní spánek,“ tvrdí muž, který loni s Oceláři vybojoval jejich čtvrtý titul v řadě.

Za nejdůležitější článek regenerace považuje právě kvalitní spánek. Jestli však hráči dodržují večerku, nekontroluje. „Jsou to dobře placení profesionálové a doufám, že si toho váží. Připraví se tak, aby podali důstojný výkon,“ míní Moták.

V pořadu Příklep na Sport.cz hovořil také o tom, kolik metrů během třineckých zápasů na střídačce nachodí či o Davidu Krejčím, pro nějž by v Třinci měl místo.

Související témata: