Hlavní obsah

Jak se svaz postaví k Pešánovi s Nedvědem? A proč Finsko není olympijským překvapením

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jde o hokejový podcast, a tak je tentokrát symbolicky rozdělen do tří třetin. V pořadu Za mantinelem rozebírají redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára tři aktuální témata - nejdříve se ohlížejí za finsko-slovenským úspěchem na olympiádě v Pekingu, následně řeší, co lze očekávat od výkonného výboru, který se bude ve čtvrtek zabývat budoucností kouče Filipa Pešána u reprezentace, a na závěr proberou i jasnější situaci v extralize, především na jejím konci tabulky.

Upoutávka k 15. epizodě podcastu Za mantinelem Video: Sport.cz

 
Článek

Jaké největší překvapení přinesl olympijský turnaj? Jednoznačně Slovensko! Podcast Za mantinelem se zaměřuje na slovenskou cestu za bronzem, odvahu vzít mladé hráče, zároveň ale varuje, že koncepční práci potvrdí teprve opakované výsledky. Tedy že Slovensko bude na velkých turnajích pravidelně postupovat do turnaje a že v Pekingu nešlo jen o shodu okolností doplněnou o kus štěstí.

Zásadní zprávy se pak očekávají od čtvrtečního výkonného výboru hokejového svazu, protože ten bude řešit bídné výkony reprezentace v Pekingu i to, zda má Filip Pešán zůstat trenérem také na květnovém šampionátu ve Finsku. "Téma budoucnosti trenéra se určitě bude řešit. A můj názor je, že to asi bude nevyhnutelné, aby se udělala změna. Ale chci si ještě poslechnout další názory," řekl minulý týden pro SeznamZprávy.cz šéf svazu Tomáš Král. Sám Pešán po příletu z Číny uvedl: "Jestli to pomůže věci a jestli se náš názor sjednotí, že bych měl skončit, tak skončím."

Vyjádření jiných členů výkonného výboru jsou však opatrnější či zatím neveřejná. Zároveň se čeká odpověď, zda se v pozici generálního manažera udrží rovněž Petr Nedvěd, který už před olympiádou říkal, že za výsledek na turnaji bere plnou zodpovědnost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.