Hlavní obsah

Pešán po příletu: Jestli pomůže věci, abych skončil, tak skončím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace dorazila před čtvrteční půlnocí ze zpackaného olympijského turnaje domů. A i po příletu zůstává složení jejího vedení stejné - tedy koučem je Filip Pešán a generálním manažerem Petr Nedvěd. Na otázku Sport.cz, zda uvažoval o své rezignaci, Pešán na letišti odpověděl: "To rozhodnutí, kdybych někde vystřelil a nepřemýšlel nad ním bez emoci, by bylo velmi lakomé. Musím respektovat lidi, kteří mě do té pozice vybrali, jako je Tomáš Král (šéf svazu) a Petr Nedvěd (generální manažer reprezentace)."

Filip Pešán po návratu z Pekingu. Zvažuje rezignaci? Bude dál zastávat dvě funkce? Video: Sport.cz

 
Článek

Právě názor těchto dvou mužů bude klíčový ohledně budoucnosti Filipa Pešána u národního týmu. Kouč přiznal, že na jejich pohled dá a zároveň tuší, že nálada veřejnosti mu není nakloněna.

"Nejsem slepý a hluchý. Jestli to pomůže věci a jestli se náš názor sjednotí, že bych měl skončit, tak skončím. Ale s Petrem jsem ještě nemluvil, protože jsme seděli 24 hodin v letadle v rouškách jak blázni, takže jsme neměli šanci si popovídat. S Tomášem jsem nemluvil vůbec. Žádné konkrétní výstupy teď v hlavě nemám a budeme se o tom bavit až v následujících dnech. Nechtěl bych utíkat, ale i já sám si musím věci probrat doma, protože je to extrémně náročné."

Petr Nedvěd o možné změně trenéra u hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

A tak zatímco se Pešán i zbytek týmu během čtvrtku vznášel ve vzduchu, v tuzemsku se zatím vznášela jména, která by mohla Pešána nahradit. Ať už je to Václav Varaďa, Miloslav Hořava, spekuluje se rovněž právě o angažování cizince. "Nevím, co padá za jména, já se od toho snažím odprostit, abych měl čistou hlavu na svou analýzu," řekl Pešán.

Ten ale zároveň připustil, že je neudržitelný souběh funkcí, které má. Tedy post šéftrenéra svazu a post kouče národního týmu. "Myslím, že do budoucna je to určitě práce pro dva lidi. Ale nejsem teď schopen říct, jestli budu setrvávat v obou, či jen jedné, musím zjistit pohled lidí okolo mě," uvedl Pešán.

Zatímco on na letišti před otázkami novinářů nikterak nekličkoval, generální manažer Petr Nedvěd po návratu z Pekingu moc hovorný nebyl. Zda Pešán bude u reprezentace, za kterou je Nedvěd - jak sám pravil - plně zodpovědný, neřekl. "Jsou dva dny od vyřazení. My si s trenéry sedneme a 24. února bude výkonný výbor, z něhož nějaký výstup bude. Vím, že potřebujete odpověď teď, ale já ji nemám," řekl Nedvěd.

Bude o kouči rozhodovat on coby generální manažer, nebo 11 mužů, kteří sedí v hokejové vládě jménem výkonný výbor? "Společně to budeme rozhodovat. Ale neznamená to, že 24. února bude skutečně rozhodnuto."

Měl by Filip Pešán na lavičce národního týmu skončit?
ano
94,5 %
ne
5,5 %
Celkem hlasovalo 35042 čtenářů.

Reklama