Hlavní obsah

Jsou Češi vážně proti Němcům jasní favorité? A byl tam kalkul s výběrem soupeře?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I po druhém týdnu provází hru hokejové reprezentace na mistrovství světa rozpaky. Po příjezdu Davida Pastrňáka se tým zvedl, proti Americe předvedl vyzrálý výkon, leč jen se jedním gólem. A proti Finsku vyšel úplně naprázdno. Měl v hlavách to, že prohra mu paradoxně přiřkne přijatelnějšího soupeře pro čtvrtfinále? A jaká vlastně je síla Němců, se kterými se Češi ve čtvrtek v Helsinkách střetnou? I o tom je další díl podcastu Za mantinelem, který přímo ve Finsku natočili redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka na 27. epizodu podcastu Za Mantinelem. Téma je jasné: čtvrtfinále MS a střet s Německem Video: Sport.cz

 
Článek

Tampere (od našich zpravodajů) - Bude to opakování čtvrtfinále z Bratislavy 2019, ve kterém tehdy Češi celkem pohodlně vyhráli 5:1. Ale ač je na obou stranách několik pamětníků, tentokrát to bude nejspíš mnohem větší dřina.

"Němci se zdají jako nejpřijatelnější soupeř z druhé skupiny. I tak to bude vyžadovat maximální výkon, podobný tomu se Spojenými státy. Elitní útočníci by potřebovali pomoc od hráčů, kteří zatím mlčí a zůstávají za očekáváním," popisuje v podcastu redaktor Martin Kézr.

Ten zároveň upozorňuje, že to zase asi nebude oku lahodící hokej, protože Němcům na střídačce velí finský kouč Toni Söderholm, blízký přítel trenéra Čechu Kariho Jalonena. A tak na sebe vyrukují dva podobné obranné systémy, přičemž hra Němců je založena spoustě fyzických a osobních soubojů, zkrátka tomu, co v play off platí. "A účel světí prostředky," říká k tomu Robert Sára, další reportér Sport.cz na světovém šampionátu.

A poukazuje na Jalonenovu hlavní trenérkou vlastnost, kterou je trpělivost. I proto neočekává zásadní změny v sestavě.

Z té německé pak vyčnívají především brankář Philipp Grubauer, jinak gólman Seatlle Kraken, a obránce Moritz Seider, pro změnu hráč Detroit Red Wings.

Reklama

Související témata: