Hlavní obsah

Kdo má místo Ruska pořádat MS? A bude Jágr nakonec pro zahraničního kouče u nároďáku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budou to v hokejovém podcastu Za mantinelem zase tři symbolické třetiny. V té první rozebírají redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára agresi proti Ukrajině a následné sankce, které Rusko od mezinárodní federace vyfasovalo. V té prostřední se zamýšlejí nad personálním obsazením reprezentace, kde se rýsuje trenérský triumvirát Kari Jalonen - Miloslav Hořava - Pavel Gross. A závěrečně dějství se věnuje finiši základní části extraligy.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem. Video: Sport.cz

 
Článek

Rusko i Bělorusko už jsou vyřazené z letošního mistrovství světa ve Finsku, Rusové přišli i o pořádání juniorského šampionátu na konci roku. Ale stále jim Mezinárodní hokejová federace IIHF neodebrala seniorské mistrovství, které má v roce 2023 hostit Petrohrad. Je ale nemyslitelné, aby se tam skutečně velká sportovní akce odehrála, a tak se nabízí otázka, kdo by mohl turnaj převzít. Co Švýcarsko, které o turnaj vinou koronaviru přišlo v roce 2020? Nebo se má o šampionát přihlásit Česko a o rok tak uspíšit své pořadatelství?

A kdo bude na onom mistrovství stát na české střídačce? Zdá se, že velet národnímu týmu bude finský kouč Kari Jalonen a jeho českými pobočníky budou Miloslav Hořava a Pavel Gross, alespoň taková je představa generálního manažera Petra Nedvěda, jehož úkolem je trenéra najít. Zároveň ale musí přesvědčit Jaromíra Jágra a Jiřího Šlégra, dva členy výkonného výboru, že zahraniční kouč je správnou volbou, protože oni mají jiný názor.

Na závěr pak redaktoři rozebírají dění v extralize. Analyzují, kdo nejspíš obsadí 13. místo a skončí mu tak sezona už po základní části - oba shodně tipují Karlovy Vary. A kdo se udrží v první čtyřce a zajistí si tak přímý postup do čtvrtfinále? I na to se snaží najít odpověď.

Reklama

Související témata: