Hlavní obsah

Krmaš vzpomíná na Freiburg i na triumf ve střílení břeven. Fotbalový bůh nebyl doma, směje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako kluk měl sen: odehrát aspoň jeden zápas v české lize. Nakonec měl kariéru, o které sní desítky milionů kluků po celém světě. Strávil sedm sezon v bundeslize, v jedné z nejlepších soutěží světa nasbíral v dresu SC Freiburg přesně 100 startů. Aniž by o tom musel bývalý obránce nebo defenzivní záložník Pavel Krmaš hlásat do světa na sociálních sítích nebo v médiích. „Kdybych mohl něco změnit, určitě ne, že bych se během kariéry, jak se říká, víc prodával. Touhu být víc viděn, zakládat si profily, nemám rozhodně ani dneska,“ říká Krmaš s úsměvem v podcastu Bodlo na Sport.cz

Hostem podcastu Bodlo byl Pavel Krmaš.Video: Sport.cz

 
Článek

Ve Freiburgu prožil celkem osm let, na klub i celé německé město v oblasti Breisgau nedá dopustit. S lidmi z klubu je nadále ve spojení včetně kouče Christiana Streicha. „Pan Streich je nejlepší trenér, jakého jsem zažil. Po všech stránkách. Co se týká fotbalové odbornosti i lidského přístupu," tvrdí Krmaš, nynější asistent B-týmu Hradce Králové.

Těší ho, že Freiburg už není dávno tzv. jojo-klubem, který pendloval mezi první a druhou bundesligou, že se dokázal etabloval mezi stabilní prvoligové týmy. „Malinko ale museli změnit filosofii. Povolili finanční kohoutky, aby mohli přivést lepší hráče. Já měl kliku, že to takhle dřív nebylo, jinak bych se do Freiburgu nikdy nedostal," culí se někdejší hráč Hradce Králové, Teplic nebo Sparty.

Na Letné se setkal Krmaš poprvé s velkým fotbalem, kouč Jiří Kotrba ho využíval jako druhého defenzivního záložníka v utkáních Ligy mistrů. Hodil ho do vody proti Chelsea na Stamford Bridge, Krmaš zdatně plaval. „Prešovským betonem jsme uhráli bezbrankovou remízu. Kdybychom hráli otevřenou partii, dostali jsme pět gólů," podotýká Krmaš.

Reklama