Hlavní obsah

Kanonýr Schick se ozval fanouškům. Jak to bude s baráží?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vidina pohromy pro reprezentaci přetrvává, zaznívá ale také mírný optimismus. Nad českým fotbalem se vznáší hrozba, že se v březnovém barážovém utkání o postup na světový šampionát v Kataru bude muset obejít bez svého útočného esa Patrika Schicka. Ten se v pátečním ligovém zápase bundesligy na hřišti Mohuče zranil a magnetická rezonance odhalila, že má trhlinu v lýtkovém svalu. Mimo bude několik týdnů. Reprezentační útočník se v úterý ozval fanouškům prostřednictvím sociálních sítí. Schick věří, že na utkání ve Švédsku bude fit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Schick v reprezentačním dresu. Archivní foto

Článek

Česko se o postup na mistrovství světa porve 24. března. Semifinálový souboj ve Švédsku může Šilhavého partu posunout blíž ke snu o účasti v Kataru. V případě vítězství se Češi o postup utkají buď s Polskem, nebo Ruskem. Jestli ve Stockholmu nastoupí také Schick, zatím jisté vůbec není, kanonýr Leverkusenu ve vzkazu fanouškům zvolil opatrný optimismus.

„Bohužel, trhlina v lýtku mě vyřadí na několik týdnů ze hry. Pro baráž je to samozřejmě komplikace, nicméně je reálné, že budu fit. Děláme maximum a věřím, že to bude v pohodě a budu připravený," napsal šestadvacetiletý útočný tahoun reprezentace.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Schick (@p_schicky)

Schick má v aktuální sezoně parádní formu, v bundeslize rozvlnil síť soupeřů hned dvacetkrát a že by v případě jeho absence přišla reprezentace o klíčového hráče, ví i trenér Šilhavý.

"S Patrikem jsem v kontaktu. Samozřejmě je to před baráží nepříjemná zpráva, ale věřím, že zranění vyléčí a budeme s ním moci naplno počítat," uvedl Šilhavý pro Sport.cz.

Více gólů než Schick dal v této sezoně bundesligy jen Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov, který se prosadil osmadvacetkrát.

Reklama

Související témata: