Hlavní obsah

Léto, nebo zima. Proč hokejoví junioři zase budí rozpaky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že i v horkém srpnu se rýsuje tradiční scénář, na který jsme zvyklí z mrazivých dnů na přelomu roku. A to, že juniorská reprezentace zanechá na světovém šampionátu rozpačitý dojem a že svou konečnou najde ve čtvrtfinále. Ne, ještě není vyřazena, nicméně v ranním čtvrtečním souboji (od 4:30 SELČ) proti Spojeným státům bude velkým outsiderem a postup by se rovnal dalšímu zázraku na ledě. Proč to tak je, v čem celek zklamal a v čem lze naopak spatřovat pozitiva, rozebírají v dalším díle hokejového podcastu Za mantinelem reportéři Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka k podcastu za mantinelem. Proč hokejoví junioři zase budí rozpaky?Video: Sport.cz

 
Článek

V elitní skupině světového šampionátu prohráli 27 zápasů v řadě, ale ten 28., kdy jejich soupeřem byli Češi, už měl pro Lotyše vítěznou tečku. A právě mač proti týmu, který se na šampionát dostal až po vyloučení Ruska a Běloruska, dodává vystoupení českých juniorů ty největší rozpaky. Byl bezkrevný, bez emocí a s chybami brankáře Bednáře. „Nežrali jsme led," říká novinář Martin Kézr, jenž se zároveň v podcastu pozastavuje nad sázkou na Bednáře, který už v předchozích zápasech příliš nepřesvědčil.

Může to být chyba Ondřeje Pavelce, bývalého výtečného gólmana, leč zatím trenérského nováčka, který má právě výběr brankářů na starosti?

Nicméně znovu je vidět, že mezi elitní čtyřkou, kam se na juniorském šampionátu řadí Kanada, USA, Švédsko a Finsko, a zbytkem včetně Česka je propastný rozdíl. A že Češi nestíhají, není překvapení, protože většina z nich nemá zkušenost se seniorským hokejem. I kouč Rulík řekl, že když si přečetl, že má mít jeho tým na medaili, vyděsil se.

Snad je pozitivem to, že většina z českého týmu má ještě minimálně jeden šampionát před sebou a teď nastupuje proti o rok starším hráčům. A bezpochyby je pozitivem i to, že přímo v dějišti trenérům vypomáhá kouč seniorské reprezentace Kari Jalonen a trenér reprezentace do 18 let Jakub Petr. Snad je to zárodek provázanosti, o které se roky mluví.

A není vlastně úlet, že se šampionát v létě hraje, když i přímo v Edmontonu je o něj prachbídný zájem? Také to redaktoři Sport.cz v podcastu rozebírají.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.