Hlavní obsah

Nahodí Budějovice svůj motor, či Jágr prožije na jihu další velký pátek?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga má před sebou týden rozuzlení. Nejpozději v neděli – a dost možná už v pátek po jejich vzájemném duelu – bude jasné, zda do nevyzpytatelné baráže spadne zatím poslední Kladno, či jen o bod lepší České Budějovice. Kdo je z těchto dvou týmů před očekávaným mačem v momentálně lepším psychickém rozpoložení a pro koho hraje lepší bilance? Také o tom mluví v podcastu Za mantinelem reportéři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára. Řeč ale přišla i na další otazníky, které ještě extraliga po 50. z 52 kol nemá vyřešené.

Foto: Sport.cz

Článek

O složení dvanáctky, která může i po neděli doufat v titul, už je rozhodnuto. A i to je tématem podcastu, zda systém 4+8 – tedy čtyři přímo postupující do čtvrtfinále a osm celků v předkole – není až příliš milosrdný a neznehodnocuje základní část. Je potřeba připomenout, že systém byl zaveden v covidových časech, kdy měly kluby ekonomickou nejistotu. Nicméně přetrval a teď se v zákulisí řeší návrat k systému 6+4, tedy šesti jistým čtvrtfinalistům a čtyř klubech v předkole.

Martin Kézr je pro starý systém, který zvýhodňuje úspěšné kluby v základní části. Robert Sára zase přichází s myšlenkou, zda by neprospělo atraktivitě, kdyby si nejlepší týmy své soky v play off vybíraly, tak jak to mají jiné sporty či slabší hokejové soutěže.

Podcast se ale především točí kolem pátečního souboje Českých Budějovic a Kladna. V něm se odehraje hned několik mikropříběhů – třeba kladenský Adam Kubík se ocitne v třaskavé bitvě proti svému budoucímu zaměstnavateli. Budějovický kouč David Čermák je zase úzce spjatý s Kladnem. Hrával za něj, trénoval ho v časech dobrých i zlých a je někdejším spoluhráčem i kamarádem Jaromíra Jágra.

A je-li řeč o hrající ikoně Rytířů, pak naskakuje jeho čtyři roky starý příběh, kdy právě na jihu Čech prožil velký Velký pátek. O Velikonocích 2019 v aréně Motoru dal čtyři góly a dokonal tak postup Rytířů do extraligy.

Bude to pro něj velký pátek i tentokrát?

Reklama