Hlavní obsah

O experimentech v Lize mistrů i trenérech, kteří oživí extraligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní pauza končí, hokejové stadiony znovu ožívají zápasy. A tak je zpět i pravidelný podcast Za mantinelem, v němž tentokrát redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára rozebírají tři aktuální témata. Tím prvním je start Ligy mistrů, která je okořeněná lehce pozměněnými pravidly i novým formátem. Ve druhé části se zamýšlejí, kdo bude táhnout diváky na extraligové stadiony, a v té závěrečné pak mluví o morálních hodnotách trojice Klok, Sklenička, Šulák, tedy obránců, kteří se rozhodli sezonu strávit v ruské KHL.

Podcast Za mantinelem o experimentech v Lize mistrůVideo: Sport.cz

 
Článek

Jako první do nového ročníku Ligy mistrů vstoupily Pardubice, které ve čtvrtek podlehly Ilvesu Tampere 1:3. Pozitivní je určitě hokejová euforie pardubických diváků, protože na zápas dorazilo skoro 6 500 diváků a už o den dříve jich stovky přišly na autogramiádu, na opačném pólu hodnocení je produktivita. Ovšem mohl za to i vynikající výkon brankáře Ilvesu Jakuba Málka.

„Jde o bývalého gólmana Vsetína a reprezentační dvacítky, kterého draftovalo i New Jersey Devils, a on rychle z českého hokeje vymizel. A chytal opravdu parádně,“ připomněl šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Liga mistrů, kterou v pátek zakusí ještě Třinec a Vítkovice, ovšem prošla proměnou. Hraje ji 24 celků, které mají společnou tabulku, přičemž každý odehraje šest utkání (tři doma, tři venku). Experimentuje se i s pravidly, neboť přesilovka trvá vždy dvě minuty, ať tým skóruje, či nikoliv, protože po případném inkasování se trest neruší.

„Experimenty mohou být příjemným oživením hokeje. Pozitivní je i zeštíhlení soutěže a její zkvalitnění,“ myslí si Robert Sára. A Kézr ohledně pravidla doplňuje: „Mezinárodního hokejová federace IIHF říká: ‚Tak nám to vyzkoušejte a pak nám řekněte‘. Určitě to ale může narazit na odpor zejména u slabších reprezentačních týmů, které jsou si vědomé, že jsou schopny silnějšímu soupeři vzdorovat, ale největší úskalí je pro ně oslabení. V něm to může sok rozhodnout, ale teď to riziko bude vznikat ještě větší.“

Už za necelé dva týdny se rozjede také Tipsport extraliga, která nabídne na střídačkách dvě (staro)nová jména. Tím prvním je kouč Sparty Pavel Gross, jenž se po dekádách v Německu vrací domů. „A bude pro mě velké lákadlo sledovat, jak si v tandemu s Miloslavem Hořavou ve Spartě povedou,“ míní Kézr. Tím druhým jménem je pak Filip Pešán, jenž se ke koučování Bílých Tygrů vrací po čtyřech letech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články