Hlavní obsah

O pardubickém áčku i béčku, dvou tvářích Hradce, Hořavově léčbě a kandidátech na baráž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Základní část hokejové extraligy se v neděli ocitne ve své polovině, a tak se tradiční hokejový podcast Za mantinelem zaměřil na aktuální situaci v soutěži. Je dobře, že skončila vítězná šňůra Pardubic? Proč Hradec Králové šlape v Lize mistrů a v domácí soutěži se střelecky trápí? A mezi kým se nejspíš bude rozhodovat o barážistovi? Také o tom mluví v podcastu hokejoví redaktoři Martin Kézr a Robert Sára.

Video upoutávka k pořadu Za mantinelem, tentokráte o pardubickém áčku i béčku a Hořavově léčbě Video: Sport.cz

 
Článek

Byla to hned na úvod kacířská myšlenka – zvlášť z pohledu pardubického klubu a jeho věrných příznivců – nicméně není vlastně dobře, že série 13 výher Dynama v řadě v úterý skončila? Koneckonců z řady sportovních týmů častokrát slyšíte námitku, že „přece nejsou kapela, aby pořád vyhrávaly", a tak bylo jen otázkou času, kdy i tato obdivuhodná šňůra skončí. Pro Pardubice přišla před nedělním prestižním a vyhroceným duelem proti Hradci, který je pro změnu dalším tématem podcastu.

Proč má dvě tváře? Proč v Lize mistrů šlape, zatímco v extralize se souží, vždyť v posledních dvou zápasech nedal gól. „Evropské týmy hrají trošku jiný hokej, navíc nás neznají. Když proti sobě hrajete deset let všichni dokola, tak to má každý nakoukaný," vysvětloval hradecký útočník Jakub Lev.

Novinář Martin Kézr přidává: „Hradec se od začátku sezony potýká s poměrně velkou marodkou a pořád někdo do té ideální sestavy chybí. A teď chybí lídr Radek Smoleňák, což je, jak ho nazval Marian Jelínek, malý mentální kouč uprostřed kabiny. Umí si udělat srandu ze všeho, ale umí i zvážnět. A taky Hradci nezafungovaly letní příchody."

Nicméně s Robertem Sárou se shodují na tom, že Mountfield by neměl být tím týmem, který bude do posledních kol řešit barážové starosti. Ty se podle nich zřejmě nevyhnou triu Kladno, České Budějovice, Litvínov, přičemž první dva celky čeká už v pátek vzájemný zápas.

Podcast Za mantinelem se ale věnuje i situaci v 1. lize a kdo by vlastně mohl být adeptem na extraligu i zajímavou situací, že zatímco nejvyšší soutěží vévodí Pardubice, tak o ligu níž je jejich béčko na úplném chvostu. Co je příčinou? A samozřejmě nechybí ani debata o léčbě Sparty doktorem Hořavou i podivných pokutách pro třineckého snajpra Martina Růžičku a sudího, jenž pískal právě úterní duel Sparty s Oceláři.

Reklama