Hlavní obsah

Třinec dostal pokutu za Růžičkova slova k rozhodčím, platit musí i arbitr

Vedení extraligového Třince dostalo od ředitele soutěže Martina Loukoty pokutu ve výši 10 000 korun za vyjádření útočníka Martina Růžičky na adresu rozhodčích bezprostředně po skončení úterního zápasu 24. kola mezi pražskou Spartou a Oceláři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Růžička z Třince a Martin Jandus ze Sparty

Článek

Růžička kritizoval rozhodnutí arbitrů Oldřicha Hejduka a Jakuba Šindela, kteří v 58. minutě za bezbrankového stavu neposoudili zákrok domácího Jakuba Krejčíka na jeho osobu jako faul. Sparta o minutu později zásluhou Romana Horáka zápas rozhodla ve svůj prospěch a vyhrála 1:0.

"Za mě to byl jasný 'šroubovák'. Sám jsem za to byl vyloučený ve druhé třetině. Teď jsem se na to znovu koukal, ale bohužel. Alibismus. Celý tým, všichni v kabině i fanoušci v tom mají hodně. Neříkám, že by to dopadlo jinak, ale mohlo," řekl po zápase Růžička s vědomím, že za kritiku rozhodčích dostane klub podle herního řádu soutěže pokutu.

Pokutu ve výši 50 procent zápasového paušálu ale dostal i nejmenovaný rozhodčí. Podle Vladimíra Pešiny, který extraligové arbitry řídí, se v utkání dopustil chyb. Vedení Asociace profesionálních klubů ledního hokeje své rozhodnutí nechtělo blíže specifikovat. Krejčíkův zákrok byl ale podle pravidel faul.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články