Hlavní obsah

O šancích dvacítky na MS, sexuálním skandálu i o Jágrovi chyceném do pasti

Už v úterý startuje v kanadském Edmontonu mistrovství světa hokejistů do 20 let, které muselo být v prosinci v průběhu rozehraného turnaje ukončeno kvůli covidu. V podcastu webu Sport.cz Za mantinelem redaktoři Martin Kézr a Jan Škvor rozebírají šance českého nároďáku vedeného Radimem Rulíkem. Řeč padla i na čtvrté místo Petrovy osmnáctky na Hlinka Gretzky Cupu a nechybělo ani téma stále hrajícího majitele kladenských Rytířů Jaromíra Jágra.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem. O šancích dvacítky na MS, sexuálním skandálu i o Jágrovi chyceném do pasti.Video: Sport.cz

 
Článek

Všechny výsledky z nedohraného prosincového juniorského šampionátu dvacítek byly anulovány a nyní se začíná od nuly. Už však bez Ruska, které kvůli rozpoutání války na Ukrajině nahradilo Lotyšsko.

Právě pobaltská země bude poslední soupeřem Čechů v základní skupině, předtím Rulíkova parta vyzve Slovensko, Finsko a Kanadu. Papírově to vypadá na třetí místo, s ohledem na čtvrtfinále by však bylo ideální skončit do druhého. Jaké by mohly být přednosti Čechů a nejsou lehce znepokojující výkony brankáře Bednáře a obrany v přípravných zápasech?

Zajímavé bude sledovat, jak šampionát v Kanadě budou vnímat tamní fanoušci. MS dvacítek pro ně vždy bylo velkým tématem, nehrálo se ale v letním termínu. A hlavně kanadským juniorským hokejem nehýbaly sexuální skandály jako nyní. Teď totiž vyplouvají na povrch podezření ze sexuálního napadení žen ze strany hráčů dvacítky v letech 2003 a 2018, kanadský hokejový svaz se navíc nechutné události snažil přikrýt.

Za pět týdnů pak odstartuje česká extraliga a narozdíl od minulého ročníku ji Kladno bude hrát na svém zrekonstruovaném zimáku. Minimálně v prvních měsících se však na ledě bude muset obejít bez Jaromíra Jágra, který je zavalen povinnostmi majitele klubu. Přestože pověsit brusle na hřebík ještě nechce, jsme svědky začátku jeho končení. Proč je slavná 68 chycena do pasti?

Nejen na tuto otázku dávají odpověď Kézr se Škvorem v podcastu Za mantinelem.

Reklama

Související témata: