Hlavní obsah

O Stezkovi jako zjevení pro Švédy, Lakatošovi bez přidané hodnoty a Hadamczikových nápadech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po devíti měsících a třech porážkách v řadě dokázala česká hokejová reprezentace porazit Švédy, navíc v jejich domácím prostředí. Triumf 2:1 v prodloužení na úvod Švédských her v Malmö přinesl pozitiva zejména v podobě vynikajícího výkonu brankáře Aleše Stezky či dvoubodového útočníka Jana Kováře, stejně tak ale i řadu otazníků. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor však v novém díle podcastu Za mantinelem rozebírají i myšlenku šéfa svazu Aloise Hadamczika vrátit na dresy národního týmu státní znak.

Upoutávka na další díl podcastu Za mantinelem

 
Článek

Vítkovický gólman Stezka zažíval ve čtvrtek teprve druhý zápas za reprezentaci, a přestože podle svých slov bojoval v úvodu s nervozitou, počínal si, jako by byl součástí nároďáku už dlouhé roky. Z třiceti střel nestačil jen na tu Wallmarkovu ze 43. minuty.

„Švédům jeho jméno, pro ně dost neznámé, asi musí znít v uších. Muselo pro ně být trošku zjevení, co nám ve Vítkovicích vyrostlo za gólmana," chválí Kézr šestadvacetiletého brankáře.

Foto: Anders Bjuro, ČTK/AP

Útočník Jan Kovář slaví se střídačkou úvodní branku utkání se Švédskem.

Gólem a asistencí pomohl k vítězství útočník Zugu Jan Kovář, jenž se v reprezentaci objevil poprvé od loňských ZOH a kouči Jalonenovi ukázal, že si zaslouží být v jeho úvahách pro květnové MS.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Lakatoš na tréninku reprezentace před Švédskými hokejovými hrami.

Už méně viditelný byl tahoun Vítkovic Dominik Lakatoš, přestože právě Kovářovi asistoval u jeho přesilovkové trefy. „Zatímco Kovář byl na ledě cítit nejen v přesilovkách, Lakatošův příspěvek v přesilovce byl celkově hodně málo. Nepřišlo mi, že by v dalších fázích zápasu ukázal nějakou přidanou hodnotu," míní Škvor.

A jak oba redaktoři nahlížejí na záměr Aloise Hadamczika vrátit na dresy nároďáku velký státní znak, který z nich před pěti lety zmizel? A o čem prezident Českého hokeje v pátek jednal se svým ukrajinským protějškem? Více se dozvíte v novém díle podcastu Za mantinelem na Sport.cz.

Reklama