Hlavní obsah

Omikron se řítí republikou. Dohraje extraliga základní část a bude vůbec regulérní?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatím jsou zdraví, koronavirová varianta omikron se jim vyhýbá, ale stejně hokejisté Karlových Varů sehráli v lednu jediné utkání. Dalších pět ze šesti mačů mají odložených, protože jejich soupeři postupně skončili v povinné karanténě. A právě případ Varů naznačuje, jak nereálně momentálně vypadá, že se zvládne dohrát základní část extraligy, když polovina týmů teď kvůli výskytu nákazy stojí. Jaké jsou varianty a jsou na místě optimistická slova ředitele soutěže Josefa Řezníčka, řeší v podcastu webu Sport.cz Za mantinelem hokejoví redaktoři Martin Kézr a Robert Sára.

Omikron a hokej. Zvládne extraliga dohrát základní část a bude vůbec regulérní?Video: Sport.cz, Sport.cz

 
Článek

Josef Řezníček pro Sport.cz uvedl, že kluby zatím nechtějí zkracovat základní část, a tak se zvažují dvě jiné varianty - protáhnout sezonu až do prvního květnového týdne, či zúžit předkolo play off na dva vítězné zápasy a čtvrtfinále hrát na tři vítězné mače. A nebo zkombinovat obojí. Jasné je, že padla možnost pauzy během olympiády, protože právě do tohoto období většina postižených klubů přesouvá odložené duely.

Redaktoři v podcastu zároveň řeší, zda extraliga bude vzhledem k množícím se odkladům v závěru regulérní. Diskutují, jestli by nebylo vhodné posunout konec přestupního termínu z 31. ledna třeba do poloviny února i jak omikron dopadl a ještě dopadne na 1. ligu, která ve středu místo osmi utkání neodehrála ani jediné.

A posluchačům taky na samotném konci nabízejí jednu kvízovou otázku.

Reklama

Související témata: