Hlavní obsah

Po ztrátách v lize ošidný Tiraspol. Slavii by mohl vyhovovat jeden detail, míní expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropskou ligu načala výhrou 2:0 v Ženevě a ve čtvrtek od devíti večer Slavii doma čeká Tiraspol. Vršovický tým se trápí v ofenzivě, navíc je tu nepříjemná vzpomínka na krach s moldavským šampionem ve třetím předkole Ligy mistrů v létě 2009. Nemůže se to opakovat? A nedá se po slabších ligových výkonech čekat zemětřesení ve slávistické sestavě? I o tom se mluvilo v pořadu Přímák na Sport.cz, jehož hostem byl někdejší reprezentant Jan Rajnoch.

Slavia přivítá doma Šeriff Tiraspol. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Že už není slabých soupeřů? V případě Šeriffu Tiraspol tohle fotbalové klišé platí dokonale. Slávisté se o tom přesvědčili už před 14 lety, rána z kvalifikace Champions League se dodnes úplně nezahojila. „Státy z bývalého východního bloku jdou nahoru, ve většině z nich se hlavně do klubového fotbalu sypou velké peníze. Týká se to i právě Tiraspolu,“ vykládal Rajnoch.

„Šeriffu trochu ubližuje velká fluktuace hráčů, kvůli které nedokáže pravidelně opakovat kvalitní výkony. Na druhou stranu, před dvěma lety senzačně vyhrál na hřišti Realu Madrid a je pravidelným účastníkem pohárů,“ poznamenal Rajnoch.

Slávisté zažívají rozpačité období. Defenziva jim funguje skvěle, jenže v posledních třech ligových kolech vstřelili jen dva góly z penalt a dvakrát po sobě pouze remizovali. Rajnoch však průvan v sestavě neočekává. „Držel bych se toho, co je. Na velkou výměnu hráčů ani není čas, mezi zápasy byly jen tři dny,“ připomněl.

„Navíc Tiraspol je úplně jiný soupeř než Teplice, s kterými se Slavia trápila v neděli. Určitě nebude tolik bránit. Mohlo by se hrát víc nahoru dolů, což by slávistům mohlo vyhovovat. Ukázali to už v předchozích pohárových zápasech,“ naznačil Rajnoch.

A jak vidí celý pohárový čtvrtek? „České týmy uhrají sedm bodů,“ tipoval Rajnoch. „Slavia doma vyhraje, což se podle mě povede i Spartě na Betisu nebo Plzni v Astaně. A jeden zápas skončí remízou.“

Reklama