Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Martincův úprk z Komety? To jsem ještě nezažil, musí za tím být něco víc, říká Pavelec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po třech prohraných zápasech trenér Patrik Martinec zabalil štaci v brněnské Kometě, což překvapilo celou hokejovou veřejnost. „Ještě jsem nezažil, že by šel trenér sám od válu po třetím kole,“ přiznal v pořadu Příklep na Sport.cz bývalý brankář Ondřej Pavelec, který je nově trenérem gólmanů v české reprezentaci.

Příklep s bývalým gólmanem a trenérem brankářů národního týmu Ondřejem Pavelcem.Video: Sport.cz

 
Článek

Kvůli nové pozici mistr světa z roku 2010, jenž odchytal jedenáct sezon v NHL, extraligu bedlivě sleduje. A Martincův konec ho dost zaskočil. „Sice je důležité chytit začátek sezony, ale asi za tím bude něco víc. To si musí vyhodnotit ti, kteří se o Kometu starají. Žádný trenér by to jen kvůli třem prohraným zápasům nepoložil,“ mínil Pavelec.

Souhlasil i šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Buďto za tím je osobní důvod, který nemusíme znát, nebo to může být nesoulad mezi částí kabiny a trenérem. Když kouč necítí, že hráči nehrají pro něj, může to být velmi složité. Až bezvýchodná situace,“ líčil hokejový expert.

Kometa je po čtyřech kolech bez bodu poslední, jen o pozici před ní je se dvěma body Kladno, znovu hlavní adept na baráž. „Je to rok co rok pořád stejné. Budou to mít hodně těžké,“ předvídal kladenský rodák a odchovanec Pavelec.

„Nechci být moc kritický vůči Kladnu. Vyrostl jsem tam a mám tam spoustu kamarádů, ale nejsem si jistý, že to je extraligový tým,“ tvrdil bývalý úspěšný gólman. V brankovišti podle něj problém není, ale zejména v defenzivě Rytíři ztrácí.

Extraligovému měřítku v obraně podle něj odpovídá jen 20letý Jiří Ticháček. „Tichy je dost odskočený. Třeba Dotchina jsem viděl v sedmi zápasech a čtyřikrát dostal trest do konce utkání, tak nevím…“ podotkl Pavelec.

Spolehnutí je však stále na útočníka Tomáše Plekance, který za měsíc oslaví už 41. narozeniny. „Pleky je kamion, ten je táhne už dlouho. Obdivuhodné v jeho věku. Ale fyzičku má výbornou. Musí se k němu ale někdo přidat,“ upozornil trenér brankářů.

Středočechy by mohl pozvednout jeho kamarád Jakub Voráček. Zkušený útočník kvůli vleklým zdravotním problémům přerušil kariéru v NHL a aktuálně pomáhá Rytířům ze střídačky a zaměřuje se zejména na početní výhody.

„Samozřejmě jsme se o tom bavili. Voras nemůže hrát, situace pro něj není jednoduchá. Ale chce zůstat v hokejovém prostředí. Kdo jiný by měl Kladnu pomoct v přesilovkách než on,“ poznamenal Pavelec.

V pořadu Příklep rovněž vzpomínal na zážitky z reprezentace, nejlepší parťáky i svou trenérskou cestu až ke kouči gólmanů národního týmu, pro nějž aktuálně analyzuje brankáře pro květnové mistrovství světa v Praze a Ostravě.

Reklama