Hlavní obsah

Otazníky před Faerskými ostrovy. Do útoku s Jurečkou a Kuchtičem, radí expert. A co gólman?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázka na tradiční scénář, tedy sestava se třemi stopery, pěti záložníky a dvěma ofenzivními hroty. Tak podle expertů v pořadu Přímák bude vypadat sestava české reprezentace na cestě za třemi povinnými body z Faerských ostrovů v kvalifikaci o postup na EURO 2024. „Je to těžké. Ale v útoku bych ukázal na Vencu Jurečku a na Kuchtiče," radí bývalý reprezentant Pavel Kadeřábek ve studiu Sport.cz kouči Jaroslavu Šilhavému, koho postavit do útoku.

Jak má podle expertů vypadat česká sestava na duel s Faerskými ostrovy, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Druhý z hostů Přímáku, fotbalový expert a bývalý prvoligový hráč Robert Neumann nečeká, že by trenér Šilhavý sáhl k převratným změnám. „Bude se držet toho, co dříve. Jarda je konzervativní typ trenéra. Ale snad nasadí více kreativních hráčů, bude to třeba, aby se povedlo otevřít obranu soupeře," myslí si novinář. I on naznačí, koho by rád v sestavě viděl. „Třeba Vaška Černého, který v Moldavsku nehrál."

Moderátor O2 TV Aleš Svoboda pak u bývalého reprezentanta Kadeřábka zkoušel vyzvědět, jaký duel se v sobotu odehraje z pohledu obránce. Čeká se, že český tým bude hlavně útočit. Hráč bundesligového Hoffenheimu si myslí, že utkání bude i defenzivní hráče bavit.

Přímák s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem.Video: Sport.cz

„V tříobráncovém systému, když jsou na hřišti dva wingbeci, tak ti automaticky hrají vepředu, s bráněním nemají nic společného. Stopeři pak rozjíždějí kombinace, jsou nejvíce na balonu. Určitě to pro ně nebude tak, že budou mít prst v nose a budou vzadu koukat a držet palce. Bude to na nich postavené a bude je to bavit," domnívá se krajní obránce.

Přímák s Karlem Krejčím, bývalým trenérem národního týmu do 21 let.Video: Sport.cz

Poslední rébus, který se experti pokusili vyřešit, bylo obsazení postu gólmana. V úvodu kvalifikace o EURO vsadil trenér Jaroslav Šilhavý na Jiřího Pavlenku z Werderu Brémy. Kadeřábek si myslí, že je mezi Pavlenkou a Tomášem Vaclíkem nastavený konkurenční boj. „Jsem vážně zvědavý, na koho teď trenér ukáže. Minule vybral Pavlenku. Spoustu lidí tím překvapil a myslím, že i Vacloše," dodává Kadeřábek s tím, že si netroufá tipovat, který z brankářského dua dostane v sobotu důvěru.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

Reklama