Hlavní obsah

PŘÍMÁK EXTRA: Ani Mbappé, ani Giroud. Nejvíc na MS podle experta září jiná hvězda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalové mistrovství světa v Kataru pomalu spěje do finiše, v úterý a ve středu se odehrají semifinálové bitvy. Nejprve se Argentina pokusí projít do bitvy o titul přes Chorvatsko. „Neznám nikoho, kdo by titul nepřál Messimu," tvrdí Petr Rada, bývalý kouč reprezentace v pořadu Přímák EXTRA. Ve druhém semifinále Francie s Marokem jsou favority obhájci titulu s Mbappém a Giroudem na hrotu. „Za mě je ale nejlepším hráčem Francie Griezmann," dodává Rada. Smeká i před trenérskou senzací na lavičce Maroka.

Semifinálové duely fotbalového MS v Kataru se blíží. Příspěvek z pořadu Přímák EXTRAVideo: Sport.cz

 
Článek

Dva vítězné kroky a Lionel Messi bude v cíli. Hvězdný Argentinec má sice spoustu trofejí, jenže vítězství na velkém turnaji mu chybí. Celý svět nyní hltá tažení zkušeného šikuly z PSG. Na cestě ke splnění snu mu nyní stojí překážka z Chorvatska. „To má zase Modriče, i jeho příběh by si zlatou tečku zaslouží," míní Jan Malý, šéf fotbalové sekce Sport.cz a Práva.

Ten si rovněž myslí, že kdyby došlo v semifinále na penaltový rozstřel, uspělo by Chorvatsko. „Sice si myslím, že tentokrát na penalty nedojde, ale já bych věřil při rozstřelu Argentině," oponuje Rada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Chorvatsko - BrazílieVideo: Česká televize

Ve druhém semifinále si to rozdá favorizovaná Francie se senzací šampionátu z Maroka. „Maroko má hru postavenou na dobré defenzivě. Obrana je pevná a vše je podpořeno skvělým gólmanem, který v Seville vyšoupl z pozice jedničky Tomáše Vaclíka," vidí Rada  největší plusy prvního afrického semifinalisty MS v historii.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinálového utkání MS Maroko - PortugalskoVideo: Česká televize

Marockému týmu se daří, i když musel jen pár měsíců před MS měnit kouče. V srpnu propustili bosenského trenéra Vahida Halihodžiče, který s týmem prošel kvalifikací. „Chtěli mu do některých věcí mluvit a on řekl, že takhle ne. Udělal správný krok. Někdo by to možná skousnul, ale já Halihodžiče chápu," konstatuje bývalý trenér reprezentace.

Halihodžiče nahradil někdejší marocký reprezentant Walid Radžradžuí narozený ve Francii... Ten v roce 2012, přesedlal na trenéřinu, získal titul s průměrným klubem FUS Rabat, poté vyhrál katarský titul s týmem Al Duhail SC, pak se vrátil do Maroka a s týmem Wydad (z Casablanky) získal domácí titul a vyhrál africkou Ligu mistrů. Říká si podle Rady o angažmá v některém z věhlasných evropských klubů?

„Semifinále je obrovský úspěch, ale těžko říct, jak by si vedl v nějaké prestižní lize. Nového Mourinha v něm nevidím, ale smeknout před ním musím," dodává Petr Rada s tím, že do finále podle něj ale postoupí Francie.

V jejím útoku září Kylian Mbappé s Olivierem Giroudem, na bývalého kouče reprezentace ale udělal dojem jiný ofenzivní klenot sestavy. „Dá se říct, že je Mbappého mistrovství, i Giroud dává důležité góly, ale za mě je nejlepším hráčem Francie Griezmann," dodává Rada, jenž předpokládá, že se v boji o titul utká Francie s Argentinou.

Reklama