Hlavní obsah

Sparta vede i v červených kartách. Olatunji, Kuchta i Krejčí jdou na hranu. Takové hráče mám rád, chválí kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Sparta vévodí fotbalové lize nejen v počtu bodů, ale společně s Mladou Boleslaví i v počtu červených karet. Vyloučení útočníka Olatunjiho v nedělním utkání v Hradci Králové bylo už čtvrté letenské v této sezoně. Proč se tak děje?

Sparta v lize válí, sama si ale ubližuje červenými kartami. Příspěvek z pořadu Přímák-Video: Sport.cz

 
Článek

„Těžko říct. Proti Spartě se chce každý soupeř vytáhnout, počíná si proti ní agresivně, protože to je jediná cesta k úspěchu. Což vyvolá samozřejmě reakci. Ale zatím bych v počtu červených pro Spartu nic neviděl,“ říká bývalý reprezentační trenér Petr Rada v pořadu Přímák na Sport.cz.

Na podzim viděli v české lize červenou kartu sparťané Olatunji, Adam Karabec a dvakrát kapitán Ladislav Krejčí. Olatunji šel v Hradci pod sprchy po dvou žlutých kartách. Těch má Sparta naopak nejméně z celé soutěže.

„Je to docela paradox, že má Sparta nejvíc červených, a zároveň nejméně žlutých karet. Ale třeba v Hradci šel Olatunji do výskoku, nebyl tam žádný úmysl,“ podotýká Rada. „K agresivnímu pojetí má ale Olatunji blízko, jde na hranu. Kuchta to samé, mladý Krejčí k tomu také nemá daleko. Takové hráče mám rád, kteří chtějí vyhrávat a jdou na hranu. A karty prostě k fotbalu patří,“ dodává nynější kouč pražské Dukly.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.