Hlavní obsah

Útočníkem číslo jedna ve Slavii je pro mě Tijani. Z Chytila nejsem unešený, říká bývalý sparťan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jeho popisu práce bylo střílet góly. Nebýt těžkých zranění, která stála za jeho předčasným koncem v profesionálním fotbale, dával by je Václav Kadlec na nejvyšší úrovni dál. Teď už jen z tribun sleduje, jak si vedou ligoví útočníci. Především ve Spartě, za kterou hrával a také v týmu největšího rivala ve Slavii. Kdo je pro něj útočníkem číslo jedna v Edenu?

Útok SlavieVideo: Sport.cz

 
Článek

„Jednoznačně urostlý Tijani. Vidím v něm obrovský potenciál. Jurečka má také kvalitu, spoustu gólů v uplynulé sezoně nastřílel až v nadstavbě. Nedokáže to ale potvrzovat další sezony. A Chytil? Nejsem z něj unešený. Líbil se mi, když byl v Pardubicích. Asi jak to na něm leželo, dovolil si víc. Ani nevím, v čem je jeho přednost. Není kdovíjak urostlý, není rychlostní typ ani typický střelec, který by dával patnáct gólů každou sezonu,“ říká Kadlec v pořadu Přímák na webu Sport.cz.

Bývalý reprezentant se podivuje nad tím, že přestože je 24letý Chytil v reprezentaci, pozici ve Slavii nemá jistou. „Tohle je zvláštní a zároveň pro něj nepříjemné. Třeba Kuchta ve Spartě pravidelně hraje. Když už ne na hrotu, tak ze strany. Chytil je ve věku, kdy by měl hrávat od začátku,“ tvrdí Kadlec.

Čtvrtý do party v Edenu je nizozemský útočník Mick van Buren. Ale ani ten Kadlece nepřesvědčuje, že by měl být v základní jedenáctce. „Van Buren je poctivý hráč, který je ve Slavii několik sezon. Když je potřeba, dokáže zalepit místo, ale nevidím ho do základu,“ dodává Kadlec.

Reklama

  2 : 2 Plzeň - Slovácko 2 : 2 76. min Živě
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  0 : 1 Ostrava - Ml. Boleslav 0 : 1 73. min Živě
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.