Hlavní obsah

Kulič se v Kušejovi vidí: Potřebuje emoce jako já, úplně jsem se na tom ukájel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl jednou nohou v Utrechtu a vstřebával hořké zklamání, když kýžený přestup do Nizozemska nakonec v letním termínu nedopadl. Bylo otázkou, jak rychle se srovná. Trenér Marek Kulič ho ovšem podržel. A fotbalistům Mladé Boleslavi se to vyplatilo. Útočník Vasil Kušej opět děsí ligové obránce a jeho tým už je třetí v tabulce. „Vasil potřebuje emoce. Jako hráč jsem byl stejný,“ přiznal internacionál po vítězství 3:1 nad Spartou, že se v 23letém útočníkovi vidí.

Kušej a Matějovský táhnou Mladou Boleslav. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Přestupní okno v Nizozemsku se uzavřelo bez toho, aby k transferu došlo. Ačkoliv měl jiné plány, Vasil Kušej tak zůstal v Mladé Boleslavi.

„Jede se dál a já s ním počítám,“ zdůraznil trenér Marek Kulič.

„Chlapec byl jednou nohou v Holandsku, táhlo se to měsíc a půl. Musíme to nějak pořešit, aby se srovnal a podával výkony z minulé sezony. Co si budeme nalhávat, přestup mu hodně zamotal hlavu,“ líčil kouč.

Moc dobře však věděl, co v Kušejovi má. „Co tě nezabije, to tě posílí, ne?“

Velká nedělní výhra nad mistrovskou Spartou znovu potvrdila, že víra mladoboleslavského trenéra nebyla slepá.

Kušej první gól dal sám a na druhý přihrál Matějovskému. Podal skvělý výkon. Akorát byl tak vyhecovaný, že domácí ke konci trnuli, aby utkání dohrál.

„Já byl něco podobného jako on. Když jsme hráli proti TOP soupeřům, vyhecoval jsem se tak, že jsem byl zralý na dělo, jak jsem to prožíval,“ popisuje Kulič s úsměvem svá mladá léta.

„Viděl jsem, jak hecoval diváky po strkanici s Kuchtou, ale to se mu moc nedivím. Kuchta mu tam pěkně skočil. Ale musím ocenit rozhodčího, jak to vyřešil. Oddělil je od sebe, perfektní reakce.“

Upoutávka na podcast Bodlo s Vasilem Kušejem

Středočeši Spartu zaskočili, v závěru zápasu plály emoce.

„Bylo důležité, abychom se soustředili sami na sebe. Vždyť je to nádhera, jak se na konci chytili lidi, jak je hecoval, když udělal aut. Naši i sparťanští fanoušci byli luxusní, to je takové koření, o tom to je. Vasil potřebuje emoce, já jsem to měl stejně. Úplně jsem se na tom ukájel,“ kření se Kulič.

Osmačtyřicetiletý rodák z Hradce Králové v neděli prožíval nevšední pocity. V rudém dresu odehrál dva a půl sezony, na Letné získal jeden titul.

„Spartu mám v srdci, fandím jí. Je to pro mě specifický zápas jako třeba proti Hradci Králové,“ netají Kulič.

Reklama