Hlavní obsah

Z beka je legenda! Překonal Rosického i Kollera. To snad není možný, směje se Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě stovky odehraných zápasů v německé nejvyšší soutěži udělaly z bývalého českého reprezentanta Pavla Kadeřábka legendu bundesligového Hoffenheimu. V klubu má výsadní postavení, váží si jej vedení i fanoušci. A jednatřicetiletý bek přiznává v pořadu Přímák, že si všechno náramně užívá. „Je úžasné, když člověk vydrží v klubu takovou dobu. Dostal jsem se ohledně startů před řadu českých hráčů, přeskočil jsem Tomáše Rosického, Honzu Kollera, blížím se Mirkovi Kadlecovi. Už je přede mnou jen šest jmen," hlásí nadšeně.

Osm let v Hoffenheimu, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Kadeřábek odešel do Německa před osmi lety, v roce 2015. Tehdy se jeho Hoffenheim úspěšně popral o záchranu pod vedením ambiciózního kouče Nagelsmanna a český bek přiznává, že klub od té chvíle urazil pořádně dlouhou cestu a prošel řadou změn. „Pořád jsme ale klub, co vychovává hráče a ti jdou pak za lepším," tvrdí.

To ale není případ českého fotbalisty. Ten je spolu s Andrejem Kramaričem a také gólmanem Baumanem v trojici vyvolených, která je řazena mezi klubové legendy. Výsadní postavení má trio také u fanoušků. „Cení si toho, když někdo zůstane déle," konstatuje fotbalista. Sám je nadšený, jaké postavení se mu v klubu i německé soutěži povedlo vybudovat. „Jsem na metě dvou stovek bundesligových startů," říká pyšně.

Přímák s bývalým fotbalovým reprezentantem Pavlem KadeřábkemVideo: Sport.cz

Ohledně startů v bundeslize nechal za sebou hodně známá jména Tomáše Rosického, Jana Kollera, blíží se třeba Miroslavu Kadlecovi. „Už je přede mnou jen šest jmen a já si říkám, že to není možný. Jirka Němec, Radek Látal.... Ti kluci si v Německu udělali skvělé jméno," klaní se krajanům.

Fotbalová budoucnost Pavla Kadeřábka, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Když se ale moderátor Přímáku Aleš Svoboda z O2 TV zeptá, zda si jednatřicetiletý bek dovede představit, že z klubu přestoupí třeba do jiné země, Kadeřábek s odpovědí neváhá. „Nebráním se ničemu novému. První varianta je ale vždycky bundesliga, chci se tu poprat o místo. Je lepší hrát v Německu než třeba v Řecku nebo Turecku. Člověk chce zažívat zápasy proti Bayernu, Dortmundu, chci zažívat narvané stadionu. To je moje priorita," neskrývá.

K myšlenkám na odchod by Kadeřábka přiměla nejspíše jediná věc. Kdyby nedostával od trenéra šanci hrát. „Když vypadnu ze sestavy a nebudu hrát, tak bude člověk přemýšlet, jak to celé řešit. Ale já nemám důvod na tohle myslet," oddechne si.

Jak si vede Kadeřábkova nadace, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Jeden zásadní krok už ale Kadeřábek v kariéře udělal. Zkraje roku 2020 ukončil reprezentační kariéru a také zpětně to hodnotí jako správný krok. „Má to svá pro a proti. Když jsem byl za kluky, tak si uvědomíte, že vám chybí parta a česká kabina," přizná nejprve. Pak už ale sype důvody, proč plusy převažují.

„V posledních dvou letech jsem měl dost zranění a nebylo to jednoduché, protože se zranění vracela. Říkal jsem si, že někde potřebuji přibrzdit. Šedesát dní v roce jste mimo... Já prošel od šestnáctky všemi reprezentačními výběry, furt jsem byl pryč. Takže bylo dobré rozhodnutí zvolnit," dodává.

Reprezentační gólman Jiří Pavlenka a jeho pozice v Německu, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: