Hlavní obsah

Další černý čtvrtek národního týmu, kapitánovo pochopení pro vyražené zuby a trenéři tajemní jak hrad v Karpatech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní tým už v dějišti mistrovství světa ladí na úvodní zápas se Slováky, stihl ale prožít docela krušný trénink, při němž byl v permanenci lékař. V netradičním vydání podcastu Za mantinelem, který se tentokrát natáčel na horké lince Praha - Riga o tom mluvili z redakčního studia Martin Kézr a přímo z dějiště šampionátu Robert Sára.

Podcast Za mantinelem z dějiště šampionátu s Martinem Kézrem a Robertem SárouVideo: Sport.cz

 
Článek

„Při nacvičování přesilovky Jiří Černoch zasáhl svého jmenovce Smejkala a vyrazil mu tři zuby, po incidentu zůstala na ledě krvavá stopa, ale nemělo by to znamenat nějaký zásah do podoby plánované sestavu. Aby toho nebylo málo, trefil zatoulaný puk i doktora Antonína Chocholu na střídačce. Takže jeden trénink a dva velmi nepříjemné zásahy doslova a do písmene do českého týmu," líčí dramatickou situaci Sára.

„Další černý čtvrtek pro reprezentaci, protože přesně před dvěma týdny ještě v rámci přípravy se v Rakousku zranil David Jiříček a Roman Červenka, který utrpěl dodnes viditelný šrám na nose a má i pochroumané zuby," připomíná Kézr. „Kapitán českého týmu si na to taky vzpomněl a nedával tomu nějakou dramatičnost. Jen říkal, že vyražené zuby k životu hokejisty prostě patří," přibližuje Sára.

Útočník Jiří Smejkal přišel na tréninku o zubyVideo: Jan Škvor/Foto: ČTK David Taneček, Sport.cz

Zároveň upozorňuje, že lotyšská metropole hostila hokejové mistrovství světa už v letech 2006 a 2021. „Jsem v Rize potřetí na šampionátu a pokaždé sedím v jiném tiskovém středisku. Už sice nejsme ve stanu jako před sedmnácti lety, tentokrát nás dali do tělocvičny, která stále funguje. Takže za mnou slyšíte křik a radost dětí hrajících florbal, což je takové zpestření novinářské práce," naznačuje Sára.

Oba redaktoři také hledají odpověď na otázky, kdo bude chytat a jestli tréninkové složení jednotlivých útoků odpovídá i sestavě pro zahajovací zápas. „První lajna ve složení Roman Červenka, Filip Chytil a Dominik Kubalík vypadá velmi silně a očekává se od ní produktivita. Pokud jde o obsazení brankoviště, tak jsou trenéři tajemní jako hrad v Karpatech a už jsme slyšeli i tradiční hlášku, že chytat bude gólman," vypráví Sára a přidá svůj tip, že českou svatyni bude proti Slovákům hájit Šimon Hrubec. „Zastávám podobný názor, ale důležité je, aby naskočil gólman, který se na to bude cítit a který ten zápas dobře zvládne," doplňuje Kézr

Rovněž se řeší, jestli i pro současnou generaci hráčů je souboj se Slováky tak vyhrocený jako dřív, kdy Češi hodně těžili z toho, že soupeř byl až přemotivován. „Už to je trochu jiné než dřív. Rivalita ale zůstává v tom, že čeští i slovenské hráči se velmi dobře znají, často působí ve stejných klubech. Na obou stranách je početná extraligová ekipa a vždycky mají k sobě blíž než k ostatním soupeřům, protože spolu mohou mluvit v tom svém rodném jazyce," říká Sára a na závěr podcastu uslyšíte i jeho tip na konečný výsledek prvního vystoupení národního týmu v Rize.

Kdo vyhraje MS? Kdo je černý kůň? A jak dopadnou Češi? Řešíme v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Dozvíte se i jaká se čeká v hale atmosféra, proč jsou lístky na zápasy šampionátu pro domácí fanoušky předražené, jaké vládne v Rize počasí a kdy se novináři akreditovaní na MS mají šanci dostat do centra města.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články