Hlavní obsah

O Bartošákově dalším maléru, vítkovickém utrpení i souboji o extraligovou čtyřku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradecký brankář Patrik Bartošák létá v dalším problému. Mountfield ho kvůli porušení hráčské smlouvy vyřadil z kádru. Jenže už třetí den po začátku kauzy stále nikdo netuší, co se vlastně stalo. „Hradec mlží a nahrává to spekulacím,“ říkají v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr s Matějem Vybíralem. Zaobírají se i nekončícím trápením Vítkovic, Kulichovou premiérou v NHL nebo jízdou Poruby v 1. lize.

Podcast Za mantinelem o Bartošákově dalším maléru, vítkovickém utrpení i souboji o extraligovou čtyřku.Video: Sport.cz

 
Článek

Bartošák v pátek nedorazil na dopolední rozbruslení ani týmový sraz před utkáním s Kladnem. „Mám pocit, že klub ví, proč se Bartošák nedostavil,“ mínil šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Ale na oficiální informace stále čekáme a otázkou zůstává, jak dlouho ještě čekat budeme,“ doplnil ho Vybíral.

Od soboty je totiž v Hradci ticho po pěšině. „Bartošák je aktuálně vyřazen z kádru, což češtinsky není úplně formulace na jedničku. Nikdo není schopen říci, jestli je to dočasné nebo trvalé,“ podotkl Kézr.

Ve fóru na klubovém webu Mountfieldu však Aleš Kmoníček poznamenal, že je pro klub ponaučení, aby příště nebral hráče s problémovou minulostí, který sice dva roky „sekal latinu“, ale teď se očividně znovu namočil do problémů.

Potvrdil také, že Východočeši mapují hráčský trh. Hledají tak případnou náhradu k Janu Lukášovi. „Je jasné, že Hradec by potřeboval dalšího gólmana,“ uvědomoval si mladší z novinářů. Lukáš sice v utkáních proti Kladnu a Pardubicím předvedl dobrý výkon, ale na začátku listopadu přece jen do týmu přišel jako dvojka.

Trable řeší také ve Vítkovicích, i když jen sportovního rázu. Ridera má na kontě stejně bodů jako předposlední Boleslav i poslední Kladno, prohrála totiž pět zápasů v řadě. V neděli doma s Plzní přišla o dvoubrankový náskok.

„Byl to hřebíček do rakve. Nechat si dát vyrovnávací gól tři a půl minuty před koncem ve vlastní přesilovce, to je další rána pro psychiku. Fanoušci už toho mají taky dost,“ připomněl redaktor Vybíral to, že domácí příznivci skandovali po utkání „Chceme Vítkovice“.

Ani pod vedením kouče Pavla Trnky se zatím Ostravané nezvedají. „Změna trenérů zatím k ničemu nevedla. Musely by přijít trejdy, ale o vítkovické hráče asi nebude moc zájem,“ mínil Kézr. „Vítkovice potřebují víc od tahounů, které kvůli vysokému platu vyměnit nemůžou,“ doplnil Vybíral a jmenoval například Robertse Bukartse, Dominika Lakatoše, Stuarta Percyho nebo aktuálně zraněného Petera Muellera.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama