Hlavní obsah

Náhrada za Bartošáka? Lukáš chytá výborně, ale Hradec se poohlíží i jinde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brankovišti královéhradeckých hokejistů není chvíli klid. Když Jan Lukáš před třemi týdny přicházel po nepovedeném angažmá ve finské SaiPě výměnou za Henriho Kiviaha, rozhodně nečekal, že tak brzo dostane významnou roli. Patrik Bartošák, jasná jednička Mountfieldu, byl totiž vyřazen z kádru, a tak už podruhé v řadě chytal 30letý rodák z Olomouce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

V nedělním východočeském derby Lukáš dlouho držel naděje Hradce, ale hosté nakonec v Pardubicích padli 2:5. „Jsem rád, že jsem zpátky v zápasovém tempu. Je to pro mě důležité,“ vykládal.

Vybojovat post jedničky ale nejspíš chtěl sportovní cestou. Jenže Bartošák, který už má za sebou několik excesů, zřejmě létá v dalším problému. Nedostavil se na páteční dopolední rozbruslení ani na předzápasový sraz. Mezi fanoušky se šíří, že hradecká opora pod vlivem alkoholu usedla za volant a stala se účastníkem dopravní nehody. To klub nepotvrdil, ale gólmana prozatím vyřadil z kádru.

„Aktuálně nemáme žádné zprávy, které by potvrzovaly spekulace v médiích. Na druhou stranu Patrik porušil hráčskou smlouvu a je postaven mimo tým,“ uvedl v sobotu generální manažer Aleš Kmoníček v diskuzním fóru na hradeckém webu. Připustil rovněž, že Mountfield skautuje situaci na hráčském trhu a poohlíží se tak po možném parťákovi k Janu Lukášovi.

Videogalerie ze zápasu Pardubice - Hradec Králové1/8

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jestli se Bartošák k týmu vrátí, neprozradil ani hlavní trenér Tomáš Martinec. „Nedokážu na to odpovědět,“ prohlásil jen na tiskové konferenci po nedělním utkání. „Patrik je vynikající gólman a samozřejmě nám chybí. Ale Honza Lukáš chytá velmi dobře a v zápase nás dlouho držel ve hře,“ chválil kouč.

Po svém prvním zahraničním angažmá se Lukáš dostává zpátky do pohody. V SaiPě, která se trápí na dně tabulky finské ligy, totiž nezapsal z osmi startů ani jedno vítězství a jeho úspěšnost zákroků činila jen 86 procent. „Ve Finsku se spousta věcí prostě nepotkala. Věděl jsem, do čeho jdu. Ze začátku jsem se trochu trápil, pak už se všechno nabalovalo jako sněhová koule. A vyústilo to v přesun do Hradce,“ líčil gólman.

„Obrátil jsem list a snad novou kapitolu napíšu trochu hezčím písmem,“ věří Lukáš. Anabázi v Mountfieldu odstartoval dobře. V pátek se poprvé od 9. března radoval z vítězství, když vychytal výhru 2:1 nad Kladnem. A s inkasovanými góly proti Pardubicím nemohl dělat nic.

„Změna prostředí mě nakopla. Můžu začít s čistým štítem. Už mě to deptalo a trápil jsem se. Ale byla to skvělá životní i hokejová příležitost. K nezaplacení,“ vracel se k první zkušenosti v cizině.

Reklama