Hlavní obsah

O Jágrově návratu, rekordních nájezdech i MS dvacítek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středeční extraligové kolo nabídlo dva velké příběhy. Tím bezesporu největším byl návrat Jaromíra Jágra na led po osmiměsíční přestávce. V podcastu Za mantinelem se mu věnují také redaktoři Sportu.cz Martin Kézr a Michal Sobotka. „Nic ze svého hokejového umění nezapomíná. Jen je to čím dál méně rychlé, ale je to logické, vždyť mu v únoru bude 52 let,“ říká Kézr. Redaktoři probrali také rekordní nájezdy v Třinci či blížící se světový šampionát hráčů do dvaceti let.

Za mantinelem: O Jágrově návratu, rekordních nájezdech i MS dvacítekVideo: Sport.cz

 
Článek

Jágr strávil ve středu na ledě Pardubic bezmála čtrnáct minut. Zapsal si i jednu asistenci u trefy Jakuba Strnada. „Každý zápas je schopen vytvořit pro Kladno šanci,“ míní Kézr. Návrat majitele na led ale Rytířům nepomohl. S Východočechy prohráli 3:4, navzdory tomu, že v souboji s lídrem tabulky stáhli tříbrankové manko.

„Ze svého hokejového umění nic nezapomíná. Jen je to čím dál méně rychlé. Ale když se mu podíváme do občanky, je to logické. V únoru mu bude 52 let,“ připomíná Kézr. Podle Sobotky budou Jágrovi více sedět domácí zápasy, protože Kladno má rozměrově nejmenší plochu ze všech extraligových celků.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Jágrův první zápas po návratuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Jágr spoustu let činil své spoluhráče na ledě lepšími. Teď bude potřebovat pomoc ostatních, aby mohl naplno prodat, co v něm ještě je,“ tvrdí Sobotka. Pro Rytíře bude stěžejní, aby svého šéfa dostávali do pozic, ve kterých bude nejlepší. Tedy na puk v útočném pásmu. Tam už bude schopen vytvářet pro spoluhráče šance.

Oba redaktoři se zastavili také u rekordních 34 nájezdů v zápase Třince se Spartou. Až v 17. sérii rozhodl o vítězství Pražanů Roman Horák. Na některých hráčích už bylo vidět, že by zápas chtěli mít za sebou. „Třeba Martin Růžička potřetí už vůbec nevěděl, co s pukem dělat. Bylo vidět, že si nevěří,“ povšimnul si Kézr.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nájezdy v utkání Třince se Spartou.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kromě hokejové extraligy byla tématem také první liga a vtipný příběh Vsetína, který cestou do Jihlavy zapomněl na benzince Luboše Roba. Autobus se pro něj musel vrátit a Rob nakonec proti Jihlavě vstřelil vítězný gól. Řeč přišla také na blížící se mistrovství světa hráčů do dvaceti let, které se po čtyřech letech vrací do Evropy. Čechy ve skupině čekají zápasy se Slovenskem, Spojenými státy, Norskem a Švýcarskem.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama