Hlavní obsah

O Jalonenově přecenění týmu, který na víc neměl, a trenérově nejisté budoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmé místo české hokejové reprezentace na mistrovství světa je nejhorším výsledkem v historii. A spokojenost nemůže být ani s předvedenými výkony, národní tým nedokázal přehrát na turnaji ani jednoho z top soupeřů. Vysněná obhajoba bronzu nedopadla. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral v podcastu Za mantinelem zmiňují, že tohle byl reálný obrázek letošního týmu, který po zranění klíčových centrů na víc než čtvrtfinále neměl.

Podcast Za mantinelem o Jalonenově přecenění týmu, který na víc neměl, a trenérově nejisté budoucnostiVideo: Sport.cz

 
Článek

Po neúspěšném turnaji se rozjely diskuze o složení Jalonenova výběru, který na šampionátu dokázal porazit jen Slováky, Slovince, Kazachstánce a Nory. „Nechci říct, že tým byl špatně složený, ale jestli spíš nebyl v očích trenéra přeceněný. Věřil mu podle mě víc, než jaké byly reálné schopnosti hráčů," říkal šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

„Je pravda, že Kari Jalonen zůstával po každém zápase úplně v klidu. A vždy hledal pozitivní slova pro svěřence. A asi opravdu věřil, že přijde zlepšení. Jenže nepřišlo. Tenhle tým neměl na víc," mínil Vybíral. „Nefungovala to. Jedno z nejnepovedenějších mistrovství za poslední dobu," reagoval Kézr.

Oba novináři pak řešili, zda má 63letý finský stratég u národního mužstva zůstat. „Velmi jednoduše se dá říct, že vyhodíme Jalonena. Ale vždycky je potřeba říct i plán B. Budeme ho platit? A koho místo něj?" řečnicky se tázal Kézr. „Podle mě by měl zůstat do domácího šampionátu, na který má ještě platnou smlouvu. Ale myslím, že tlak nakonec neustojí," tvrdil kolega Vybíral.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále MS USA - ČeskoVideo: Česká televize

O osudu hlavního kouče se rozhodne pravděpodobně 8. června na zasedání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje. „Vadí mi, že o tom má rozhodovat někdo jiný, tedy výkonný výbor. Podle mě by si měl sám Kari Jalonen případně vyvodit osobní zodpovědnost a sám si zhodnotit, jestli po tomhle neúspěchu zůstane," mínil Kézr.

Měl by finský trenér Kari Jalonen po neúspěšném MS u české reprezentace skončit?
ano
68,4 %
ne
31,6 %
Celkem hlasovalo 38760 čtenářů.

Reklama