Hlavní obsah

O navrátilcích, kteří nepřesvědčili, progresu ženského hokeje a Bartošákově dalším problému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová reprezentace má za sebou zatím nejméně povedený turnaj v sezoně. Švédské hry, kde národní tým skončil třetí, se nesl ve znamení testování nových jmen i zkušených navrátilců. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral však v nové epizodě podcastu Za mantinelem zmiňují, že Jan Kovář ani Martin Růžička svými výkony zrovna nepřesvědčili. Zaměřují se i na domácí akci ženské reprezentace nebo bleskově ukončené angažmá brankáře Patrika Bartošáka na Slovensku.

Za mantinelem: O navrátilcích, kteří nepřesvědčili, progresu ženského hokeje a Bartošákově dalším problémuVideo: Sport.cz

 
Článek

Redaktor Matěj Vybíral sledoval poslední turnaj přímo v Karlstadu. „Díky nedělnímu obratu proti Švýcarsku a zlepšenému výkonu ve druhé půlce se dojem z turnaje vylepšil, ale pořád je to málo,“ mínil novinář.

Trenér Radim Rulík vzal na Švédské hry několik nových jmen, které viděl v sezoně poprvé. „Chtěl si rozšířit seznam reprezentantů pro domácí mistrovství světa, ale podle mě se moc nerozšířil,“ podotkl Kézr a připomněl dva nejzkušenější borce Jana Kováře a Martina Růžičku.

„Sice se gólově prosadili, ale ani jeden z návratů úplně povedený nebyl. Přijde mi, že tenhle styl hokeje už pro ně není. Martin Růžička v té zvýšené rychlosti ztratil své přednosti,“ tvrdil Kézr. „Neměl klid na svou střelu a přehled, na které má v extralize o vteřinu nebo dvě víc,“ souhlasil mladší z kolegů.

Sestřih zápasu Švýcarsko - ČeskoVideo: Český hokej

Jejich šanci na nominaci na domácí mistrovství světa nevidí Vybíral úplně reálně. „V současné situaci si je tam úplně nedokážu představit,“ líčil. Na šampionátu totiž bude česká soupiska výrazně nabitější a pro ně zkrátka nezbyde adekvátní místo v sestavě. „A nemůžeš dát třeba Honzu Kováře do čtvrté lajny nebo Martina Růžičku vyřadit z přesilovky,“ uvědomoval si Kézr.

Kouč Rulíka se v březnu chystá vyrazit na inspekční cestu do zámoří. „Teď pro něj nastává nejtěžší práce, aby našel hráčům správné role,“ poznamenal šéfredaktor Sport.cz. Jedno jméno směrem pro mistrovství si ale může podtrhnout, a to třineckého forvarda Daniela Voženílka, který ani na třetí akci v sezoně nezklamal. „Ukázal, že do národního týmu patří. Je platný nejen bodově, ale i svým herním stylem,“ chválil Vybíral.

Novináři v podcastu Za mantinelem rozebírali také výsledky mládežnických reprezentací i ženského výběru, který se poprvé v Euro Hockey Tour představil na domácím ledě, v Liberci navíc vytvořil český divácký rekord ženského hokeje.

Zaměřili se i na dění v extralize a pozastavili se také u kontroverzního brankáře Patrika Bartošáka, který si po listopadovém konci v Hradci Králové našel angažmá na Slovensku ve Spišské Nové Vsi. Jenže zaměstnaný zůstal pouze tři dny, jelikož nakonec odmítl podstoupit lékařskou prohlídku. „Bartošák má víc problémů, než je sám schopen si připustit a než je sám schopen unést,“ mínil Kézr. „Vůbec si neumí připustit problém, což je základ,“ dodal Vybíral.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články