Hlavní obsah

O pardubické netrpělivosti s Varaďou, dramatickém boji o čtyřku a kladenské nemohoucnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V květnu trenér Václav Varaďa slavnostně podepsal smlouvu v Pardubicích až do roku 2028, jenže jen o pár měsíců později majitel Dynama Petr Dědek úspěšného kouče odvolal. „Brzy ztratil trpělivost,“ líčí v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral. Co stálo za Varaďovým koncem, jak ho vnímali hráči v kabině, a podrazil trenéra nový hlavní kouč Marek Zadina?

Za mantinelem: O pardubické netrpělivosti s Varaďou, dramatickém boji o čtyřku a kladenské nemohoucnostiVideo: Sport.cz

 
Článek

Východočeši dokráčeli do finále Spengler Cupu, do čtvrtfinále Ligy mistrů a v extraligové tabulce drželi druhé místo těsně za Spartou. Přesto pardubické rozhodnutí odstoupit od kontraktu s Varaďou nebylo ve čtvrtek zas tak překvapivé. „Výsledky pod ním byly. Herní projev taky nebyl problém. Evidentně se ale naplnilo to, co jsme tu říkali už v listopadu. Vnitřní pnutí v týmu. A Dynamo ztratilo trpělivost,“ podotkl šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Pardubice v prohlášení upozornily na Varaďovo neplnění smlouvy i údajné urážky hráčů i členů realizačního týmu. „Ne všichni v Pardubicích byli srozuměni s kroky Václava Varadi. Týká se to vedení klubu, realizačního týmu a možná i části hráčů,“ pokračoval zkušený novinář.

Kapitán Lukáš Sedlák sice odmítl, že by si kabina stěžovala u vedení. „Ale když byl tázán na urážení hráčů, dalo se číst mezi řádky. Říkal, ať se na to zeptáme někoho jiného, že on měl s Varaďou dobrý vztah. Někdo jiný s ním očividně problém měl,“ mínil Vybíral.

A tak se majitel rozhodl pro ukončení spolupráce už po osmi měsících. „Petr Dědek prohlásil, že jeho přístup byl až nelidský. Ale jsme u toho, kde je ta hrana lidskosti. Kde je ten dril přijatelný, kde už ne. Rozumím tomu, že některým lidem mohly kroky kouče přijít nepřijatelné,“ poznamenal Kézr.

Spekuluje se rovněž o vztahu Varadi a jeho asistentů. Zatímco Aleš Krátoška se o den později rozhodl rovněž skončit, dlouholetý Varaďův spolupracovník Marek Zadina přijal nabídku Dynama stát se novým hlavním trenérem. „Určitý nesoulad mezi Zadinou a Varaďou nastat musel,“ tvrdil šéfredaktor.

„Když pracuješ pod někým a vezmeš po něm funkci, podrazíš ho, nebo ne?“ tázal se Kézr. „Přijde mi, že ne. Varaďa proti své vůli skončil, a tak Zadinovi přistála legitimní nabídka. Po letech v roli asistenta to viděl jako velkou šanci,“ odpovídal Vybíral.

Oba novináři v podcastu Za mantinelem rozebírali také možnou trenérskou budoucnost 47letého rodáka z Kopřivnice, ale zaměřili se také na další extraligové dění. Predikovali, kdo z týmů má největší šanci probojovat se v nabité tabulce do elitní čtyřky, a zaobírali se i trápením Kladna, které po osmi porážkách v řadě kleslo za Mladou Boleslav na poslední příčku.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama