Hlavní obsah

Konec Varadi jsme nečekali, přiznává Sedlák. Žádná ultimáta jsme ale vedení nedávali!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapivý rozchod trenéra Václava Varadi s pardubickým klubem, kde měl podepsanou smlouvu až do roku 2028, přinesl i spoustu spekulací. Za kabinu Dynama se po utkání v Karlových Varech, v němž Východočeši předvedli obrat z 0:3 na 4:3 v prodloužení, vyjádřil kapitán Lukáš Sedlák. „Je mi smutno, co jsou někteří lidi schopni vymyslet,“ poznamenal.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Dynamo Pardubice 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Když byl třicetiletý útočník tázán na události posledních dní, sám přiznal, že Varaďův konec nečekal. „Bylo to pro nás trochu překvapení,“ připustil.

Naštvaly ho však spekulace, že za jeho vypovězení smlouvy můžou sami hráči. „Dostal jsem miliony zpráv, ale rozhodně není pravda, že bychom se sebrali a dávali vedení nějaká ultimáta. To bych chtěl kategoricky odmítnout. Na všem mi asi vadilo nejvíc, jak si lidi vymýšleli,“ ohradil se Sedlák.

37. kolo: Karlovy Vary - Pardubice

Ve vyjádření klubu padla také informace, že Varaďa měl bezdůvodně urážet některé hráče i členy realizačního týmu. „Na tohle by měli odpovídat asi jiní lidé než já. Mě osobně se to netýkalo, já byl v pohodě. Měl jsem s panem Varaďou dobrý vztah a mě neurážel. Asi je na jiných lidech, aby se k tomu případně vyjádřili,“ řekl pardubický kapitán.

Více situaci komentovat nechtěl. „Vyjádření hovoří asi za všechno. Já jsem hráč, soustředím se na svoje výkony a je mi tak nějak jedno, kdo mě trénuje. Moje práce je dávat góly a hrát dobrý hokej. Soustředím se, abychom v kabině tohle neřešili. S kluky jsme si samozřejmě něco řekli, ale chceme tuhle věc uzavřít,“ zavelel Sedlák.

„Vyvrátili jsme nějaké věci, které se o nás říkaly. Teď musíme hrát dál, ať se děje, co se děje,“ podotkl produktivní centr. Byl hlavně rád, že Dynamo zvládlo první duel pod vedením nového hlavního kouče Marka Zadiny, ačkoliv průběh rozhodně nebyl podle pardubických představ. „Tak moc jsme chtěli vyhrát, že nás to svazovalo. Takový zápas jsem asi ještě nehrál.“ usmál se po obratu z 0:3.

Sám si připsal asistenci na rozhodující přesilovkovou trefu Martina Kauta v prodloužení. „Hodně emotivní to bylo. Ověřili jsme si, že jsme tým, který šlape nadoraz. Hrajeme do konce a nikdo si proti nám nemůže říct, že stav 0:3 je jasný. I když na mě šly za tohoto stavu špatné myšlenky, jsem na kluky pyšný, jak to zvládli,“ ocenil Sedlák.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články