Hlavní obsah

Varaďa překročil hranici a ztratil důvěru vlastního týmu, řekl Dědek. O konci kouče měl jasno už před Spartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O konci Václava Varadi na střídačce hokejových Pardubic mělo vedení klubu jasno už ve středu před utkáním na Spartě, tedy den předtím než Dynamo svého 47letého hlavního kouče odvolalo. V rozhovoru pro Českou televizi to řekl majitel východočeského klubu Petr Dědek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Dynamo Pardubice 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Zápas na Spartě (Pardubice vyhrály 2:1 v prodloužení) si odehráli hráči. My (ve vedení klubu) už věděli, že přijde (Varaďův) konec. Hráči to tušili. Došlo k incidentu, který nechci zveřejňovat. Byl vrcholem toho, že jsme přistoupili ke změně trenéra,“ prohlásil Dědek.

„Pardubice nabídly Václavu Varaďovi dohodu, vždy jsme tento způsob ukončení smlouvy upřednostňovali. Nicméně Václav Varaďa dohodu nepřijal, tak jsme od smlouvy ustoupili z důvodu jejího neplnění,“ poodhaluje Dědek.

Petr Dědek by měl být ve středu hostem pořadu Příklep na Sport.cz, do něhož v pátek přislíbil svou účast.

Pardubice jako jeden z mnoha důvodů nečekaného kroku uvedly, že Varaďa nespolupracoval s realizačním týmem a měl bezdůvodně urážet hráče. Varaďa odmítl, že by hráče či členy realizačního týmu urážel.

Dědek si ale trvá na svém. Může urážky Varaďou dokázat? „Nepotřebuju to obhajovat. Já jsem to zažil. Lidé, kterých se to týkalo, jsou připraveni to dosvědčit, pokud Václav Varaďa bude chtít dojít až k soudu. Věřím, že Václav Varaďa nakonec ustoupí a dohodu přijme,“ míní Dědek.

Podle něj vedení klubu v minulém roce už jednou Varaďovi sdělilo, že neplní smlouvu a že je nutné, aby tak začal činit. To však podle Dědka nenastalo. „Věci se opakovaly a vygradovaly do neúnosné situace pro celý klub. Nechtěli jsme si nechat rozbít klub. Nezbývalo nám nic jiného než učinit tento krok. Věřím, že z budoucího hlediska je tohle řešení pro Dynamo lepší,“ soudí Dědek.

Na přímou otázku, jestli Varaďa ztratil kabinu, pak reagoval: „Ztratil důvěru vedení, celého realizačního týmu. Současně ztratil důvěru i vlastního týmu. Není to tak, že si hráči v Pardubicích dělají, co chtějí. Chtějí pracovat, respektují nastavená pravidla. Ale když je hranice přepálena, musel jsem se do toho vložit. Už nebylo cesty zpátky. Vyhodnotili jsme, že je nejvyšší čas to udělat, protože jinak by nám to dělalo víc problémů,“ uvedl Dědek.

„Jsem v pravidelném kontaktu s několika hráči, sleduji situaci delší dobu. S Václavem Varaďou jsme se o tom několikrát bavili… Jeho cesta prostě je tak tvrdá, že za mě není dlouhodobě udržitelná. To, že z jeho systému odpadávají členové realizačního týmu a případně hráči, je neudržitelné. Člověk může být důrazný a přísný, musí tam ale být hranice, která se nepřekračuje. A ta překročena byla,“ říká natvrdo šéf Dynama.

37. kolo: Karlovy Vary - Pardubice

Marek Zadina, který se z pozice asistenta nyní přesunul do funkce hlavního trenéra, prý o Varaďově konci dopředu nevěděl. Mužstvo vedl v pátek v Karlových varech, kde Dynamo otočilo z 0:3 na konečných 4:3 v prodloužení.

„Jsem rád, že naši nabídku přijal. Těší mě, že se zápas podařilo otočit, pro sebedůvěru Marka i celého týmu je to moc důležité,“ dodal Dědek s tím, že na Zadinovi nyní je, aby realizační tým doplnil ještě o jednoho asistenta. Zatím jím je jen Petr Sýkora a trenér gólmanů František Brázdil.

Reklama