Hlavní obsah

Top přestupy extraligového léta? Chlapík, cizinci nebo návrat Knota

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hokejová extraliga získala další hvězdná jména. Do nejvyšší české soutěže se vrátili například Ondřej Kaše, Filip Chlapík nebo Richard Páník. Nebo také Martin Kaut s Ronaldem Knotem, kteří však kvůli zranění do pátečního prvního kola nezasáhnou. Největší přestupy extraligového léta i pokračující Ligu mistrů rozebírají v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral.

MANTINEL 8_9Video: Sport.cz

 
Článek

Loni zklamaná Sparta přes léto ještě posílila a vedle Joshe Kestnera nebo Vojtěcha Mozíka přivedla ještě jedno velké jméno. Filip Chlapík se do rudého dresu vrací už potřetí.

„Ve švýcarském Ambri byl pod smlouvou, ale chtěl se vrátit domů převážně z rodinných důvodů. Narodil se mu totiž už druhý potomek,“ vysvětloval redaktor Matěj Vybíral. „Navíc obě děti má krátce po sobě. Chlapík se postaral rychle o dědice a teď by se měl Spartě po 17 letech postarat o titul,“ doplnil ho s úsměvem šéfredaktor webu Sport.cz Martin Kézr.

Mistrovský Třinec znovu bude patřit do tábora hlavních favoritů. Za odchozího Marcinka nebo Zahradníčka totiž našel víc než adekvátní posily. Po roce se vrací Tomáš Kundrátek a po dlouhých čtrnácti letech slovenský útočník Richard Páník.

„V Třinci umí do vítězné lego skládačky, z níž vypadne nějaký dílek, najít velmi podobnou náhradu,“ mínil Kézr. „Tým se jmény mění, ale systémem a pojetím hry zůstává stále stejný,“ souhlasil Vybíral.

Téměř stejný zůstal tým Pardubic, poslední z trojice největších favoritů. Odešel gólman Frodl, ovšem útok ještě posílil o Martina Kauta. „V Pardubicích se cítí nejlíp, i když je to rodák ze Žďáru. Je tam doma,“ líčil šéfredaktor, ale podotkl na přetlak v ofenzivě Dynama.

„Všichni hráči v týmu počítají s tím, že boj o pozici je složitý. Musí přijmout svou roli a táhnout za tým,“ nastínil Vybíral. Kaut však o začátek extraligy nejspíš přijde, zatím kvůli zranění neodehrál ani jeden přípravný zápas a chybí i v Lize mistrů.

Hned na začátku přípravy se zranila také největší posila Liberce, obránce Ronald Knot. „Když tým přivede reprezentanta, je jasné, že tam musí být známka kvality. Přichází hotový hráč, který bude lídr na ledě i v kabině,“ věří Vybíral.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články