Hlavní obsah

O šestihodinové šichtě, vítkovickém vzepětí i ženské reprezentaci, která znovu útočí na medaili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká hokejová extraliga má za sebou nejdelší zápas v historii. Šesté semifinále mezi Hradcem Králové a Vítkovicemi trvalo přes šest hodin a dvacet minut a skončilo ve čtvrtém prodloužení v čase 138:51. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral se v podcastu Za mantinelem věnují rekordnímu zápasu, díky němuž se Ridera vzepjala a srovnala sérii ze stavu 0:3, ale i druhému nerozhodnému semifinálovému střetnutí mezi Pardubicemi a Třincem. Nabitý hokejový program nabízí i tažení českých žen za obhajobou medaile, první zápas mužů v přípravě na mistrovství světa nebo nedělní start baráže mezi Kladnem a Zlínem.

Podcast Za mantinelem s Martinem Kézrem a Matějem VybíralemVideo: Sport.cz

 
Článek

Hlavní zásluhu na tom, že se utkání v Hradci protáhlo až do pozdních večerních hodin a skončilo čtyřicet minut před půlnocí, měl vítkovický brankář Aleš Stezka. „Za posledních 220 minut dostal jediný gól. Ani se to pořádně nedá spočítat," chválí šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

Po rekordně dlouhém utkání zaslouží obdiv všichni aktéři včetně rozhodčích, diváků, pracovníků na stadionu nebo novinářů. „Diváci za jedno vstupné viděli přes dva zápasy," usmál se Kézr. „Ale nevím, jestli jsou z toho hradečtí fanoušci úplně nadšení, obzvlášť po tom výsledku," doplňuje ho Vybíral.

Série je tak srovnaná na 3:3 a rozhodne až sedmý duel, stejně jako ve druhém semifinále. Zatímco Pardubice mají gólmanskou jedničku jasnou, tedy Romana Willa, Třinec v šestém utkání střídal brankáře a Kacetla poprvé nahradil Mazanec.

„Není to snadná volba. Ale nechal bych v brance Marka Mazance s tím, jak výborně odchytal zbytek šestého utkání. Mohl by být v lepší psychické pohodě," míní redaktor Vybíral a jeho kolega oponuje: „Stálo by to za Kacetla. Ale jenom v Třinci vědí, jak jsou gólmani naladění. Do branky musí jít ten, který si víc věří. A jak znám Ondřeje Kacetla, bude si věřit," tvrdí Kézr.

V podcastu se novináři dotýkají i tématu obou reprezentací. Ta ženská stejně jako před rokem přešla ve čtvrtfinále mistrovství světa přes Finsko a v sobotu od 18:00 si zahraje semifinále opět proti USA. „Českému týmu hrozně prospěl posun do elitní skupiny. Věří si, že takové zápasy dokáže uhrát," komentuje Kézr.

Vybíral vypichuje výtečný výkon brankářky Blanky Škodové, která je při zranění Peslarové na šampionátu poprvé jedničkou a při vítězství 2:1 pochytala 41 finských střel. „Krásný příběh. Nikdy neměla takovou roli. Pomohlo jí, že Klára Peslarová se zranila už v říjnu, a tak měla dost času se na pozici jedničky se připravit," hodnotí redaktor. Oba věří, že si hokejistky nakonec zahrají o bronz proti Švýcarsku a obhajobu zvládnou úspěšně.

Na závěr podcastu dojde i na téma odhalení loga mistrovství světa 2024. Kontroverzní „pukotikon" vyvolal na sociálních sítích spoustu reakcí. Oba redaktory logo zklamalo. „Že se nelíbí mně jako zástupci starší generace, to je asi můj problém. Ale že nenašlo pochopení tady u výrazně mladší generace, to už je otázka. Ale samozřejmě logo šampionát nerozhodne," poznamenal Kézr.

Reklama