Hlavní obsah

O složitém hradeckém očištění, lovu Sparty v Kanadě a blížící se nominaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikaměsíčním čekání plném nejistot je konečně jasno. Doping trojice hradeckých hokejistů nebyl úmyslný a vědomý, obránce Graeme McCormack se bude moci vrátit do extraligového kolotoče už 9. února a stejný rozsudek se dá očekávat i u zbylého dua. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Matěj Vybíral se v podcastu Za mantinelem zaobírají nejen touto kauzou, ale také dalším extraligovým děním i středeční nominací reprezentace na Švédské hry.

Za mantinelem: O složitém hradeckém očištění, lovu Sparty v Kanadě a blížící se nominaciVideo: Sport.cz

 
Článek

McCormack obdržel desetiměsíční zákaz činnosti a už může trénovat s týmem. Kevin Klíma s Martinem Štohanzlem na verdikt zatím čekají, ale neměl by se lišit. I přes rozsudek, který vyloučil úmyslný doping, však Mountfield musí přečkat až přehnanou vlnu kritiky a nenávisti. „Očistit si jméno nebude pro Hradec vůbec jednoduché. I po tom verdiktu to klub hodně schytával. Zahojí to asi jenom čas,“ mínil redaktor Matěj Vybíral.

„Aleš Kmoníček to řekl dobře, že normálně usuzující člověk ví, že v tom hráči byli nevinně. Použili doplněk stravy, který byl kontaminovaný. Trest odpovídá pravidlům, že hráč je zodpovědný za to, co dostává do svého těla. Neviděl bych to ale tak drasticky, jako se třeba říká ‚hradecký feťáci‘,“ souhlasil šéfredaktor webu Martin Kézr a podotkl, že klub už se nemusí obávat odpočtu bodů, který mu hrozil, ale jen finanční pokuty.

V extralize není klid ani po sportovní stránce. Sparta po třech porážkách v řadě zabrala a je aktivní také na přestupovém trhu. Po Stephenu Harperovi přivedla do útoku dalšího Kanaďana Zacka Kassiana.

„Sparta chce letos titul a nic jiného. Podřídí tomu úplně všechno, hodně skautuje trh. A dává navenek signály, že přitvrdí,“ řekl mladší z novinářů na adresu forvarda, jenž v NHL odehrál přes 700 zápasů a v Edmontonu chránil hvězdy McDavida a Draisaitla. Velmi blízko je navíc příchod dalšího kanadského hráče, tentokrát obránce Nicolase Beaudina z farmy Montrealu.

Redaktoři se zaměřili také na blížící se nominaci na Švédské hry, kterou trenér národního týmu Radim Rulík oznámí ve středu. Očekává se, že ukáže na pardubického beka Libora Hájka. „Byl by hřích ho nevzít. Po návratu ze zámoří stojí za zkoušku,“ mínil Vybíral. Jeho kolega pak prozradil další dvě jména, která by se ve výběru měla objevit. „Další šanci dostanou Michal Kempný ze Sparty a Daniel Voženílek z Třince,“ poznamenal.

Zamotaná je však otázka gólmanů. „Tipnul bych, že Radim Rulík tentokrát dá šanci Romanu Willovi, který měl jet na Švýcarské hry, ale kvůli Lize mistrů si to trenéři rozmysleli,“ mínil Vybíral.

S pardubickým Willem by pak mohl jet opět někdo z mladíků jako Dominik Pavlát nebo Jakub Málek, za zmínku však stojí i zkušenosti 32letého Šimona Hrubce, který je v dresu Curychu nejlepším brankářem švýcarské ligy. „Jestli se nepovolá teď, je otázkou, jestli by vůbec byl v úvaze na domácí mistrovství světa,“ doplnil Kézr.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama