Hlavní obsah

Rulík poprvé vyloží karty. Nominuje Ticháčka s Kubíkem, neměl by chybět kanonýr z Finska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už ve středu po poledni oznámí Radim Rulík svou první nominaci v roli hlavního trenéra seniorské hokejové reprezentace. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor se v novém dílu podcastu Za mantinelem pokusili odhadnout, jak by výběr pro turnaj Karjala mohl vypadat. Řeč však přišla i na extraligu, v níž mj. začíná ujíždět vlak Mladé Boleslavi.

Za mantinelem: Rulík poprvé vyloží kartyVideo: Sport.cz

 
Článek

„Rulíkovu filozofii u dospělého národního týmu zatím neznáme, a tak naší metodickou cestou při odhadech nominovaných je zkušenost s jeho výběrem u reprezentační dvacítky. Pro jeho styl hokeje; tedy bruslivý a s aktivním forčekingem, si bude typově vybírat podobné hráče i do áčka,“ míní šéfredaktor Sport.cz Kézr.

Spolu se Škvorem se shodují, že u gólmanů padne volba na pardubického Romana Willa, po dvou a půl letech by se startu v národním týmu mohl dočkat karlovarský Dominik Frodl. A je možné, že jako třetí brankář pojede 21letý Jakub Málek z Ilvesu Tampere?

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno–Olomouc 1:0 (6. Ticháček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ve výběru takřka jistě nebude chybět nejproduktivnější obránce extraligy Jiří Ticháček z Kladna, který tak ve 20 letech zažije reprezentační premiéru. V útoku padne volba na dalšího debutanta v nároďáku Adama Kubíka z Českých Budějovic a velmi pravděpodobně i na jeho klubového spoluhráče z útočné formace Jana Ordoše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice–Sparta 1:0 (9. Kubík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Důrazně si svými výkony o pozvánku řekl i další forvard Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere, jenž s dvanácti góly kraluje kanonýrům finské soutěže. Výborné výkony podává i jeho klubový parťák, obránce Dominik Mašín.

A které hráče si Rulík vybere z domácí extraligy? Poslechněte si nový díl podcastu Příklep, který se ve svém úvodu věnuje i aktuálnímu extraligovému dění.

Reklama