Hlavní obsah

Třinec si Dudu koupil, Ocelářům přeje titul i Vlasák. Experti tipují vítěze extraligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odpočatý vítěz základní části versus úžasná parta bojovníků, kteří už ve dvou sériích po sobě zvládli rozhodující sedmý zápas. Tým usilující o mistrovský pohár po dlouhých dvanácti letech kontra mančaft, který útočí na pátý titul v řadě, čímž by vyrovnal historického rekordmana Vsetín. Finále hokejové extraligy mezi Pardubicemi a Třincem je tady, hokejoví experti oslovení redakcí Sport.cz tipují, kdo nakonec pozvedne nad hlavu Masarykův pohár.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoceVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Své predikce předkládají trojnásobní mistři světa Tomáš Vlasák s Martinem Ručinský (ten má i olympijské zlato z Nagana), bývalí reprezentační trenéři Josef Jandač s Vladimírem Vůjtkem a bývalý útočník a dnes televizní expert Radek Duda.

Martin Ručinský

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Martin Ručinský.

Myslím, že vyhrají Pardubice. Třinec má za sebou dvě obrovsky těžké série na sedm zápasů, je dobitý a domlácený, zatímco Dynamo je čerstvější.

Tomáš Vlasák

Foto: ČTK / Slavomír Kubeš, Profimedia.cz

Tomáš Vlasák.

Upřímně říkám, že po tom, co předvedl v semifinále se Spartou, bych to přál Třinci. Myslím si ale, že dvě série Ocelářů na sedm zápasů a síla Dynama budou hovořit pro Pardubice.

Radek Duda

Foto: Petr Horník, Sport.cz

Radek Duda.

Třinec si mě hrozně moc koupil. Sice jsem mu nefandil, ale to, co předvedl proti Spartě? Jaký ukázali charakter, jak bojovali, jak ten postup strašně moc chtěli a co všechno podstoupili, aby se dočkali… Pořád jsem toho plný, sedmé semifinále bylo jedním z nejlepších zápasů, které jsem kdy v extralize viděl. Otevřeně říkám, že kvůli tomu všemu přeju Ocelářům. Můj vysněný scénář je, že Třinec i potřetí v tomto play off vyhraje v sedmém zápase.

Josef Jandač

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jandač.

Tipuju Pardubice, protože jsou odpočaté. Na druhou stranu - to, co předvádí Třinec, je neskutečné. Už loni jsem jim nevěřil, ale vyhráli čtyři série a získali titul. Teď ten obrat proti Spartě… Nevěřím ale, že Třinci vydrží síly. Pořád je tam ale ten otazník, protože je to prostě Třinec.

Vladimír Vůjtek

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Vladimír Vůjtek .

Musím říct, že Třinec je na tom hůř, protože má v play off za sebou už čtrnáct těžkých zápasů. I když se posledními čtyřmi výhrami nad Spartou zocelili, tak jak se bude finále s Pardubicemi prodlužovat, budou mít Slezané méně sil. Proto favorizuju Dynamo.

Kdo vyhraje finále hokejové extraligy?
Pardubice
45,4 %
Třinec
54,6 %
Celkem hlasovalo 17571 čtenářů.

Reklama