Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: To, co předvedly Pardubice, už je opravdu za hranou. Zadina nemá pravdu, čílí se Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 14. dílu byl televizní spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz Milan Antoš. Pochopitelně se rozebírala finálová série Pardubic s Třincem, která je po dvou zápasech srovnaná.

Zaostřeno na play off 14Video: Sport.cz

 
Článek

Velkým tématem zápasu číslo dva byla snaha pardubických hráčů rozhodit za každou cenu gólmana Kacetla, který měl lví podíl na úvodní výhře Ocelářů. A přestože kouč Dynama Marek Zadina po výhře svého týmu 6:3 ve druhém duelu tvrdil, že soupeř chodí na druhé straně do Willa úplně stejně, Antoš s tímto pohledem nesouhlasí.

„Není to pravda, tohle se normálně neděje. Neviděl jsem jediného hráče Třince, který by jel v přerušené hře za Willem do rohu a tam do něj šťouchl,“ namítá bývalý útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice se tlačily do brankoviště třineckého gólmana Ondřeje KacetlaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„To, co se dělo ve druhém zápase, je za hranou. Je něco jiného být tvrdý ke gólmanovi v předbrankovém prostoru. Tohle ale bylo vyložené provokování Kacetla. Nejen úmyslné dobrzďování, ale i dojíždění pardubických hráčů ke Kacetlovi z bodů od vhazování, kdy už má brankář dávno chyceno. Kacetl jede v přerušené hře do rohu a hráči Dynama spěchají za ním ho provokovat… To už je opravdu za hranou,“ stojí si za svým Antoš.

Je přesvědčený, že je jen a jen na rozhodčích, aby podobné nájezdy do Kacetla utnuli. „Musejí říct, že takhle teda ne. Rozhodčí za takové věci musejí vylučovat. A ne že se postaví a nechají to na obráncích, ať brání vlastního gólmana, který se snaží před atakem schovat odjezdem do rohu hřiště,“ soudí Antoš.

A sám je zvědavý, jestli v sobotním třetím pokračování série ve Slezsku dojde ze strany arbitrů ke změně. Protože nečeká, že by Pardubice svůj styl hry zásadně změnily. „Rozhodčí by měli být důslednější. Buď to začnou trestat, nebo třinečtí beci začnou svého gólmana bránit daleko agresivněji,“ míní Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, po zákroku pardubického Sedláka odkulhal Marinčin do kabinVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Třinec musel druhé utkání dohrávat bez klíčového obránce Martina Marinčina. Nejvytěžovanější třinecký hráč totiž na konci první třetiny druhého zápasu odstoupil ze hry poté, co ho na mantinel poslal Lukáš Sedlák. Sudí, nevylučovali, podle Antoše ale měli.

„Šlo o pozdní dohrání a Sedlák měl dostat trest na dvě minuty. Bylo by pro Třinec fatální, kdyby Marinčin nemohl hrát, a Oceláři by tak po Jeřábkovi přišli už o druhého stěžejního obránce. Marinčin hraje výtečně a patří k nejlepším obráncům Třince. Nejen na rozehrávce a přesilovce, ale celkově v pohybu a chování na ledě,“ ví Antoš.

A třinecký klub v sobotu odpoledne prozradil, že došlo na nejhorší scénář. „Smutná zpráva. Obránce Martin Marinčin má po zákroku Lukáše Sedláka prasklý dvanáctý obratel. Sezona pro něj skončila. Kromě zbytku finále play off tak přijde i o mistrovství světa v Česku,“ uvedl na sociálních sítích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Nesportovní chování PánikaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V novém díle pořadu Zaostřeno na play off se zastavil i u Richarda Pánika. Slovenský útočník Pardubic nejprve v závěru prvního finále zasáhl nohou do hlavy ležícího forvarda Třince Hrehorčáka, za což dostal menší trest a od disciplinárky následně finanční pokutu.

„Viditelně to bylo úmyslné a překvapilo mě, že přišel jen peněžitý trest. Byla to jasná provokace,“ je si jistý Antoš.

O den později pak přišel další Pánikův úlet. V 50. minutě v přerušené hře trefil hokejkou do obličeje obránce Šenkeříka. „Vůbec nechápu, proč takhle reagoval. A stejně tak mě překvapila reakce rozhodčího Stana v zápase, že se nic nestalo, že Pánik chtěl odhodit puk a byl to jen došvih. Tohle ale bylo v přerušené hře, má nechat puk ležet, pokračovat v jízdě a nezvedat hokejku,“ diví se Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Třinec, klukovina Pánika a následné třinecké vyrovnání z hole HudáčkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Zase jasný úmysl zasáhnout hráče. Bylo to naschvál. Trest by měl být daleko vyšší, když k tomu došlo v přerušené hře,“ pokračuje Antoš a vůbec se nediví trenéru Zadinovi, že od tohoto momentu už nechal Pánika sedět.

„Marku Zadinovi naprosto rozumím. Takové momenty můžou ovlivnit vývoj celé série. Nevidíme dovnitř, jaký je vztah mezi Pánikem a Třincem, kde až do ledna působil. Nevíme, jak se rozešli a jestli teď třeba nejde o určitou Pánikovu mstu,“ uvažuje nahlas Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 6:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jak se podle něj bude série vyvíjet nyní ve třetím a čtvrtém utkání ve Slezsku? „Popravdě spíš očekávám stav 2:2 po čtyřech zápasech, než že by někdo vedl 3:1. Stát se ale může cokoliv, protože Pardubice jsou odpočatější,“ uzavírá.

Reklama