Hlavní obsah

Brighton čeká klíčový zápas

V nezáviděníhodné situaci jsou fotbalisté Brightonu. Momentálně se nacházejí v pásmu sestupu a jediným, koho mohou předehnat, je jejich dnešní soupeř. Pokud ho neporazí, s druhou nejvyšší anglickou soutěží se po sezoně rozloučí.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbal - ilustrační foto

Článek

Brightonu, který je nyní na 22. místě tabulky, zbývají odehrát tři zápasy. Na Sheffield Wednesday ztrácejí sedm bodů a pokud dnes nezvítězí, už ho nebudou moci dohnat. Takovému konci sezony se Brighton brání srdnatě; naposledy vyhráli na hřišti Ipswiche, díky čemuž jejich naděje stále žijí. Tři body si ostatně odvezli na začátku dubna ze hřiště Milwallu, doma jim to ale skřípe - naposledy na svém stadionu vyhráli v polovině ledna, od té doby čekají jejich diváci na vítězství už šest zápasů. Dnes se zřejmě budou muset znovu obejít bez obránce Hinshelwooda, stejně jako bez dlouhodobě zraněného kapitána Oatwaye a útočníka Robinsona.

Důležitost zápasu si uvědomují i hosté z ocelářského města, na rozdíl od Brightonu jim ale k udržení se stačí remíza, za předpokladu, že Crewe a Milwall nevyhrají. Hrdina předešlého zápasů Sheffieldu Marcus Tudgay ale odmítá, že by jeho tým hrál na jistotu. "Chceme sezonu zakončit ve velkém stylu. Navíc nejsme ještě zachráněni a oni budou bojovat jako o život," prohlásil Tudgay. "A ještě nás čekají zápasy s Readingem a Derby a my chceme ukázat, jak Sheffield Wednesday umí hrát," dodal hráč, jehož mužstvo vyhrálo tři z pěti posledních zápasů.

Podle bookmakerů jsou dnes šance obou soupeřů zhruba vyrovnané; na domácí Brighton vypsali kurs 2.45 a na hosty 2.50. Věříte, že i přes jejich prohrášení bude hostům stačit nerozhodný výsledek? Pak zkuste vsadit remízu, kurs je 3.30.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.