Hlavní obsah

Dlouhého čeká těžký soupeř

Už ve třetím kole je na grandslamovém French Open český tenista Lukáš Dlouhý. V něm mu turnajový los poslal do cesty velmi těžkého protivníka - Španěla Robreda.

Foto: reprofoto

Tenis (ilustrační foto)

Článek

Dlouhý až do Roland Garros jen vzpomínal na loňskou antukovou sezonu, která pro něj byla poměrně úspěšná. Čtyřiadvacetiletý hráč před rokem objížděl především challengery, z nichž dva vyhrál. Ostudu si určitě neudělal ani na French Open, kde se v kvalifikaci probojoval do hlavní soutěže; v ní vypadl ve druhém kole, když ho ve čtyřech setech porazil Rus Safin. Letos v únoru vyhrál Dlouhý challenger ve Wroclawské hale; na antuce se mu ale zatím vůbec nedařilo, jeho maximem bylo druhé kolo na pražském challengeru, kde vypadl s Rumunem Pavlem. Dobře to s ním v úvodu nevypadalo ani v Paříži. V prvním kole prohrával s Belgičanem Vliegenem 1-2 na sety; čtvrtou sadu ale získal v tie-breaku pro sebe a v pátém setu potom dokonal obrat. Obracet musel i ve druhém kole proti Argentinci Acasusovi, který se v posledních týdnech prezentoval vynikající formou. Rozhodl znovu tie-break, tentokrát ve druhém setu; Dlouhý ho získal pro sebe a poté i další dva sety.

Španěl Robredo prožívá nejlepší týdny za poslední dva roky. V roce 2004 zvítězil na turnaji v Barceloně a od té doby čekal na další titul. Na stejném turnaji se letos dostal do finále, kde ho ovšem rozdrtil Nadal. Robredo se dočkal o tři týdny později, v Hamburku. V Německu ztratil jediný set a po snadné výhře nad Štěpánkem ve finále se mohl znovu radovat. V Paříži se v prvním kole příliš nepáral s Robinem Vikem, kterého porazil 6-4 6-2 6-2; Srb Bozoljac, který se do soutěže dostal z kvalifikace, ho potrápil víc a sebral mu set, ve čtvrté sadě už mu ale Španěl nedal příliš šancí a s přehledem postoupil.

V česko-španělském souboji je podle bookmakerů jasným favoritem Robredo, na kterého proto společnost Betandwin vypsala nízký kurs 1.04; pokud věříte, že si s Dlouhým poradí ve třech setech, můžete si to vsadit s kursem 1.55. A jestli si myslíte, že český tenista dnes může porazit dalšího silného soupeře, vsaďte si na něj, kurs je 6.60.

Reklama